Sökning: "Meals"

Visar resultat 6 - 10 av 360 uppsatser innehållade ordet Meals.

  1. 6. Environmental tool evaluation and databased benchmarking of sustainable packaging materials for Micvac technology

    Master-uppsats, Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Författare :Uvejs Preza; [2023]
    Nyckelord :sustainable packaging; ready meals; in-pack microwave pasteurization; evaluation tool; environmental impact; material investigation; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : In recent years, microwave applications in the food products have attracted increasing attention by the food packaging industry and the consumers due to their convenience, low energy and water usage and short processing time giving them a sustainable advantage over competing technologies. In-pack pasteurization represents one of the fastest developing technologies in preparing and delivering safe and high quality ready-to-eat meals. LÄS MER

  2. 7. Inomhusklimat för simulering av hög boendetäthet i flerbostadshus

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för Byggnadsfysik

    Författare :Linn Linderholt; Lovisa Persson; [2023]
    Nyckelord :Trångbodd; inomhusklimat; lägenhet; koldioxidproduktion; värmeproduktion; fuktproduktion; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : In recent years overcrowding has decreased in European countries, but in Sweden overcrowding has increased, especially in the big cities. There is an ongoing problem in Swedish society regarding overcrowding that needs to be further investigated, and how these accommodations affect the design of the buildings they live in. LÄS MER

  3. 8. "Måltidssituationer är som att valla får" : En kvalitativ intervjustudie om pedagogers upplevelse kring måltidssituationer i förskolan.

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Karlstads universitet

    Författare :Marika Nilsson; Anna Gräsberg; [2023]
    Nyckelord :Preschool; educational meal; participation; interplay; pedagogical role; förskola; pedagogisk måltid; delaktighet; samspel; pedagogisk roll;

    Sammanfattning : The purpose of the study is to investigate educators' experience of mealtime situations in preschool, and this was carried out with a qualitative approach through semi-structured interviews. The theoretical lenses used during this study are supported by Vygotsky's sociocultural perspective and the child perspective when analyzing the results. LÄS MER

  4. 9. Förskollärares uppfattningar av kostrelaterad pedagogik : Matnyttiga insikter för kunskapsförmedlande aktörer.

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Karlstads universitet

    Författare :Ludvig Johansson; [2023]
    Nyckelord :Diet; sociology of knowledge; qualitative content analysis; preschool; Kost; kunskapssociologi; kvalitativ innehållsanalys; förskolan;

    Sammanfattning : I svenska förskolor erbjuds samtliga barn näringsriktiga måltider. Huruvida barnen äter dessa måltider är dessvärre inte en självklarhet och ännu mindre självklart är förkolärares förmåga att stötta barnen i kostrelaterade utmaningar. LÄS MER

  5. 10. Hållbar skolmat som accepteras, uppskattas och äts - önsketänkande eller en möjlighet

    Master-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)

    Författare :Sebastian Tilmanis; [2023]
    Nyckelord :food choice; school meals; municipality; adolescents; sustainability; TPB; matval; skolmåltider; kommun; ungdomar; hållbarhet; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : This study examines the perception and acceptance of the Swedish tax paid school meals, its sustainability aspects and what factors that affect the students in their food choices in the municipality of Ängelholm from a student perspective. The guidelines for school meals in Sweden is for it to be healthy but in recent years also more sustainable. LÄS MER