Avancerad sökning
Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.
1. Minskning av matsvinn i hushållen: olika analysmetoder, liknande resultat : en litteraturstudie
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : Minskning av matsvinn är ett av delmålen i FN:s Agenda 2030, en handlingsplan för omställning till ett hållbart samhälle. Globalt ska matsvinnet halveras per person i butik och konsumentled och minskas längs hela livsmedelskedjan till år 2030. LÄS MER
2. Food losses and Waste at Bakeries, Retail and Household Levels –A Case of Sweden : a Case of Sweden
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Reducing food waste is necessary to assure food security and overcome environmental issues. This study was aimed to assess food losses and waste (FLW) along bakery, retail, food service and household stages of bread value chain in Sweden, causes and identify potential measures to reduce losses and waste. LÄS MER
3. Factors Influencing Farmers’ Readiness for Climate Change Adaptation: Southwest Washington, USA & Skåne, Sweden
Master-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för Riskhantering och SamhällssäkerhetSammanfattning : Climate change impacts global agricultural systems through changes in average temperature, precipitation quantity and timing, and extreme weather events. Climate change adaptation (CCA) for agricultural systems will be based on changes to farms’ day-to-day operations and long-range planning, governmental policies and regulations, and broad changes in supply chains. LÄS MER
4. Assessment of food losses and waste and related greenhouse gas emissions along a fresh apples value chain
Master-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : Reducing food waste is very important for food security and environmental issues. The aim of this study is to assess potential food losses and waste (FLW) along fresh apples value chain, related environmental impact (emissions), and identify applicable measures to reduce losses and waste. LÄS MER
5. Andra slänger mat, inte jag : Nudging för mindre matsvinn i skolor
Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för bygg- energi- och miljöteknikSammanfattning : Matsvinn är ett problem som genomsyrar hela livsmedelskedjan och ger upphov till ekonomiska förluster, negativ miljö- och klimatpåverkan och utömning av ändliga resurser. Den förändring som krävs för att motverka dessa negativa effekter är enorm. LÄS MER