Sökning: "Mejeribranschen"

Visar resultat 1 - 5 av 17 uppsatser innehållade ordet Mejeribranschen.

  1. 1. KEY PERFORMANCE INDICATORS TO INCREASE LOGISTICS PERFORMANCE IN THE DAIRY INDUSTRY : A CASE STUDY IN THE DAIRY INDUSTRY

    Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Tor Shimamura Fagle; [2023]
    Nyckelord :Supply Chain; Supply Chain Management; Logistics Performance; Inventory Management; Performance Measure; Performance Measurement System; Key Performance Indicator; MICMAC; Self-Structured Interaction Matrix; Food Supply Chains; Dairy Industry.; Försörjningskedja; Försörjningskedjehantering; Logistikprestanda; Lagerhantering; Prestationsmått; Prestationsmätningssystem; Nyckelprestandaindikator; MICMAC; Självstrukturerad interaktionsmatris; Livsmedelskedja; Mejeriindustri.;

    Sammanfattning : The dairy industry is a complex system that involves many stakeholders and processes, from production to distribution. To measure and improve the performance of this system, a comprehensive and reliable Performance Measurement System (PMS) is needed. A PMS is a tool that helps to evaluate the efficiency and effectiveness of supply chain operations. LÄS MER

  2. 2. Predicting the Impact of Supply Chain Disruptions Using Statistical Analysis and Machine Learning

    Master-uppsats, KTH/Matematisk statistik

    Författare :Hannes Andersson; John Sjöberg; [2023]
    Nyckelord :Supply chain disruption; SMOTE; feature engineering; machine learning; random forest; statistics; applied mathematics; Störning i försörjningskedja; maskininlärning; matematik; statistik;

    Sammanfattning : The dairy business is vulnerable to supply chain disruptions since large safety stocks to cover up losses are not always a viable option, therefore it is crucial to maintain a smooth supply chain to ensure stable delivery accuracies. Disruptions are unpredictable and hard to avoid in the supply chain, especially in cases where production errors cause lost production volume. LÄS MER

  3. 3. Branschriktlinjer ur olika perspektiv : en fallstudie om revidering av branschriktlinjer för kontroll av mjölkens kvalitet

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Carin Eriksson; [2023]
    Nyckelord :livsmedelslagstiftning; livsmedelstillsyn; branschriktlinjer; mejeri; obehandlad mjölk;

    Sammanfattning : Betydande delar av den lagstiftning som livsmedelsföretagare har att förhålla sig till är målstyrd, vilket innebär att det för flera lagstiftningsområden finns en flexibilitet kring hur lagkraven ska uppnås. För att underlätta för företagare har flera branscher, bland annat mejeribranschen, tagit fram branschriktlinjer, där det beskrivs hur olika verksamheter kan arrangeras för att möta lagkraven. LÄS MER

  4. 4. Total bacterial count as an attribute for raw milk quality

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Helena Markusson; [2021]
    Nyckelord :total bacterial count; milk microbiota; raw milk quality; spoilage;

    Sammanfattning : Milk is a nutritious food and at the same time a substrate where microorganisms thrive. Their metabolic impact can be useful in dairy fermentation, but the degradation of compounds within its habitat can also cause dairy food spoilage. LÄS MER

  5. 5. CSR inom mejeri- och klädbranschen : En kvantitativ studie om konsumenters åsikter kring CSR inom två olika branscher

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Företagsekonomi

    Författare :David Grönlund; Johan Hirsch Rabe; [2019]
    Nyckelord :Corporate Social Responsibility; CSR; Consumer Decision Strategy; Green marketing; Eco-branding; Greenwashing; Dairy industry; Clothing industry; Sustainability; Consumer behavior; Corporate Social Responsibility; CSR; Konsumenbeteende; Grön marknadsföring; Gröna varumärken; Greenwashing; Mejeribranschen; Klädbranschen; Hållbarhet;

    Sammanfattning : Implementation av ett CSR-engagemang innebär stora ekonomiska påfrestelser på ett företag vilket kan visa sig vara problematiskt för företag då konsumenterna uppger att de är villiga att överväga CSR men när det gäller verklig konsumtion är det få konsumenter som tar hänsyn till CSR. Syftet med denna uppsats är därför att kartlägga åsikterna om företags CSR inom mejeribranschen och klädbranschen hos konsumenter i Stockholm län. LÄS MER