Sökning: "Michaela Johansson"
Visar resultat 16 - 20 av 27 uppsatser innehållade orden Michaela Johansson.
16. En färgglad krokodil som simmade runt : En kvantitativ innehållsanalys av lågstadieelevers användning av nominalfraser
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Institutionen för pedagogik, didaktik och utbildningsstudierSammanfattning : Detta är en undersökning inom svenskans grammatik med fokus på nominalfraser. Nominalfraser bidrar till att texter blir mer informationsrika och används om man vill beskriva exempelvis ett föremål eller en levande varelse. LÄS MER
17. Strävan att arbeta inkluderande Rektorers resonemang kring inkludering av elever mottagna i grundsärskola
Magister-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för pedagogik och specialpedagogikSammanfattning : Syfte: Syftet med studien var att belysa hur rektorer resonerar kring inkludering av elever mottagna i särskolan. Syftet avgränsas genom följande frågeställning: • På vilket sätt beskriver rektorerna begreppet inkludering och dess innebörd? • Vilka möjligheter och vilka hinder ser rektorerna med inkludering av elever mottagna i särskolan? • Vad menar rektorerna är det viktigaste för ett framgångsrikt arbete med inkludering av elever mottagna i särskolan? Teori: Som teoretisk utgångspunkt valde vi att utgå från Nilholms (2007) vetenskapsteoretiska perspektiv inom specialpedagogiken, det kompensatoriska, det kritiska och dilemmaperspektivet. LÄS MER
18. Bolagstyrning i ett familljeföretag : Vilka aspekter har ett familjeföretags ägare i åtanke vid rekrytering av externa ledamöter till styrelsen?
Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för handel och företagandeSammanfattning : .... LÄS MER
19. Hur tjejer/kvinnor tror deras självkänsla påverkas beroende på hur de upplever att andra värderar deras utseende
Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för kultur-, religions- och utbildningsvetenskapSammanfattning : .... LÄS MER
20. Mattrender : Slow food vs Fast food
M1-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : Uppsatsen är grundad på två aktuella mattrender. Den första är Slow Food som grundades av Carlo Petrini i strävan efter att alla råvaror skall framställas på ett sätt som inte skadar naturen, djurens välmående samt människans egen hälsa. LÄS MER