Sökning: "Mikroorganismer"
Visar resultat 21 - 25 av 355 uppsatser innehållade ordet Mikroorganismer.
21. A new generation ofsmart food packaging : A combination of releasing anti-microbial and generation carbon dioxide inmeat packaging
Master-uppsats, Karlstads universitetSammanfattning : Abstract Food sustainability depends significantly on packaging since it helps maintainfood safe and fresh throughout its shelf life, resulting in the least amount ofwaste and the least negative environmental impact. The main objective of thisstudy is to determine the adsorbed and released amount of antimicrobial agents(benzoic acid and thymol) on modified calcium carbonate (MCC) by investigating adsorption isotherm at 25°C and desorption kinetics at both 22°C and5°C of anti-microbial to identify potential solutions to enhance the long-termsustainability of fresh products such as meat. LÄS MER
22. A Comparative Study Between Detection Methods for Spoilage Microorganisms in Fruit Juice
Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk mikrobiologiSammanfattning : The main concerns of food spoilage in fruit juices are the off-flavours and off-odours caused by microorganisms. In order to ensure high quality products, these microorganisms must therefore be eliminated or below a certain limit. LÄS MER
23. Utvärdering av effekter på artidentifiering vid förlängda tidsintervall mellan mikroorganism- och matrixapplicering med MALDI-TOF MS
Kandidat-uppsats, Jönköping University/HHJ, Avdelningen för naturvetenskap och biomedicinSammanfattning : Matrix-assisted laser desorption ionization time-of-flight mass spectrometry (MALDI-TOF MS) är en viktig metod för artidentifiering av mikroorganismer på kliniska mikrobiologiska laboratorier. Enligt rekommendationer från Bruker Daltonics skall matrixapplicering ske relativt omedelbart efter att mikroorganismer har applicerats. LÄS MER
24. SILKE OCH MIKROORGANISMER En kvalitativ studie av bakterie- och mögelangrepp på siden
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kulturvårdSammanfattning : In this thesis, bacteria and mold infestation of silk artefacts are investigated through a literature review, a survey sent out to textile conservators, an interview with a mycologist, and an examination of a mold infested robe used as a case study. The robe was examined using methods, including ATR-FTIR, found in scientific literature and methods, including light microscopy, retrieved from the conservators’ recommendations in the survey. LÄS MER
25. Temperaturens inverkan på tillväxt av olika mikroorganismer på frysta livsmedel
Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Metoder för att bevara mat har varit en viktig aspekt för att säkra livsmedelsförsörjningen genom historien. Frysning och andra konserveringsmetoder har använts med framgång under årens lopp för att förlänga livsmedels hållbarhetstid, men det finns ibland mikroorganismer på livsmedel som kan växa till mängder som kan leda till sjukdom och utgöra problem för individers hälsa, eller så kan de förskämma livsmedel. LÄS MER