Sökning: "Milk allergy"

Visar resultat 1 - 5 av 11 uppsatser innehållade orden Milk allergy.

  1. 1. A plant-based milk powder that functions as a substitution for regular milk powder

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Manon Scheffers; [2023]
    Nyckelord :spray drying; pant- based milk powder alternative; pea protein; food application; food engineering; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : This project tested the potential of plant based milk powders to function as an animal-based milk powder by testing them on multiple characteristics. The powders were produced using spray drying techniques, obtained using formulations differentiating in protein amount, ratio of maltodextrin:sucrose and two different protein sources. LÄS MER

  2. 2. Livsmedelsverksamheters allergeninformation ur ett konsumentperspektiv -En uppföljning av ett allergenprojekt inom den offentliga livsmedelskontrollen

    Magister-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Nina Ljungberg; [2020]
    Nyckelord :Allergen; allergy; milk allergy; restaurant; allergy information; Agriculture and Food Sciences; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Foodallergy is on the rise in Sweden and the rest of the world and is a global health issue. Milk protein is the allergen that causes the most allergic reactions in Sweden and those who are highly allergic to milk risk going into an anaphylactic shock which in worst case can be fatal. LÄS MER

  3. 3. Comparison between conventional (animal origin) milk and milk from plant kingdom

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Louise Helsing; [2019]
    Nyckelord :milk; bovine; plant-based drink; plant-based beverages; bovine milk; plant-based milk; environmental impact; nutritional value; production process;

    Sammanfattning : Plant-based milks are an emerging market, often used as a substitute to bovine milk. The purpose for choosing a plant-based milk can be due to medical reasons such as milk-protein allergy and lactose intolerance. Lifestyle choices such as a thrive to-wards a vegan diet can be another factor. LÄS MER

  4. 4. Vassleproteiner : en värdefull restprodukt från ostframställning

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Erica Joelsson; [2019]
    Nyckelord :Whey protein; metabolic disease; diabetes; overweight; milk allergy;

    Sammanfattning : För att framställa 1 kg ost går det åt cirka 10 L mjölk. Vassle är den största restprodukten från ostframställning och uppgår till 9 L per kilo producerad ostmassa. Tidigare har vassle inte ansetts ha något större värde i livsmedelssammanhang utan har använts som komponent i grisfoder och till att gödsla jordbruksmarker med. LÄS MER

  5. 5. Mat för små barn som inte tål mjölk : Om hur recept kan möta familjernas behov kring mat och måltider

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Malina Andersson Lee; [2016]
    Nyckelord :Milk allergy; non-diary meals; children; recipe development; Oatly; Culinary triangle of contradictions; Mjölkallergi; mjölkfria måltider; barn; receptutveckling; Oatly; den kulinariska triangeln av motsättningar;

    Sammanfattning : Familjer med små barn som inte tål mjölk upplever att de behöver praktisk hjälp med mat och måltider. Syftet var att undersöka om, och i så fall hur, recept kan möta de behov som familjerna upplever att de har. Totalt 15 recept togs fram. LÄS MER