Sökning: "Milk allergy"
Visar resultat 1 - 5 av 11 uppsatser innehållade orden Milk allergy.
1. A plant-based milk powder that functions as a substitution for regular milk powder
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : This project tested the potential of plant based milk powders to function as an animal-based milk powder by testing them on multiple characteristics. The powders were produced using spray drying techniques, obtained using formulations differentiating in protein amount, ratio of maltodextrin:sucrose and two different protein sources. LÄS MER
2. Livsmedelsverksamheters allergeninformation ur ett konsumentperspektiv -En uppföljning av ett allergenprojekt inom den offentliga livsmedelskontrollen
Magister-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : Foodallergy is on the rise in Sweden and the rest of the world and is a global health issue. Milk protein is the allergen that causes the most allergic reactions in Sweden and those who are highly allergic to milk risk going into an anaphylactic shock which in worst case can be fatal. LÄS MER
3. Comparison between conventional (animal origin) milk and milk from plant kingdom
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Plant-based milks are an emerging market, often used as a substitute to bovine milk. The purpose for choosing a plant-based milk can be due to medical reasons such as milk-protein allergy and lactose intolerance. Lifestyle choices such as a thrive to-wards a vegan diet can be another factor. LÄS MER
4. Vassleproteiner : en värdefull restprodukt från ostframställning
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : För att framställa 1 kg ost går det åt cirka 10 L mjölk. Vassle är den största restprodukten från ostframställning och uppgår till 9 L per kilo producerad ostmassa. Tidigare har vassle inte ansetts ha något större värde i livsmedelssammanhang utan har använts som komponent i grisfoder och till att gödsla jordbruksmarker med. LÄS MER
5. Mat för små barn som inte tål mjölk : Om hur recept kan möta familjernas behov kring mat och måltider
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljöSammanfattning : Familjer med små barn som inte tål mjölk upplever att de behöver praktisk hjälp med mat och måltider. Syftet var att undersöka om, och i så fall hur, recept kan möta de behov som familjerna upplever att de har. Totalt 15 recept togs fram. LÄS MER