Sökning: "Mjölksyrabakterier"
Visar resultat 1 - 5 av 40 uppsatser innehållade ordet Mjölksyrabakterier.
1. Flow of non-starter lactic acid bacteria : from to silage to raw milk to cheese
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Modern cheese manufacturing uses a known starter culture of lactic acid bacteria (SLAB) for the fermentation of lactose to lactic acid. There is, however, often a second fermentation in cheese manufacturing by non-starter lactic acid bacteria (NSLAB). LÄS MER
2. Utvärdering av flödescytometri som alternativ till plattmetod vid analys av probiotiska prover: en jämförelse
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för biomedicinsk vetenskap (BMV)Sammanfattning : Mjölksyrabakterier är mikroorganismer som bildar mjölksyra när de bryter ned socker. Dessa bakterier förekommer naturligt i människans kropp och tillhör tarmens normalflora. De hjälper dessutom till med att skydda människan från patogena mikroorganismer. LÄS MER
3. Användningen av pro- och prebiotika till häst
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Hästen får största delen av sin energi genom mikrobernas fermentationen av fiber i grovtarmen. Miljön i grovtarmen är känslig och tillstånd som kolik, kolit och diarré hos häst har kunnat associeras till en obalans i grovtarmens bakterieflora. LÄS MER
4. Proteaser i mjölkråvara och mejeriprodukter : fördelar och nackdelar
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Enzymer i mejeriindustrin har stor betydelse under tillverkning av mejeriprodukter. Proteaser, en typ av enzym, hydrolyserar mjölkproteiner och kan bidra till positiva såväl som negativa effekter i mjölkråvara och slutprodukt. Proteaser kan ha olika verkan beroende på om de har ett endogent eller exogent ursprung. LÄS MER
5. Quality of fermented dairy products beyond best before date
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Date labelling is one factor influencing food waste in consumer households and evaluation of optimum shelf life is a tool food industry can use to contribute to di-minished food waste. This explorative pilot study aimed to investigate how quality of sour milk and yogurt changed beyond best before date. LÄS MER