Sökning: "Muskelfibrer"
Visar resultat 1 - 5 av 16 uppsatser innehållade ordet Muskelfibrer.
1. Multi-Parameter Modelling of Surface Electromyography Data
Master-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för Biomedicinsk teknikSammanfattning : Ytelektromyografi (sEMG) mäter skelettmuskelfunktionen genom att registrera muskelaktivitet från hudens yta. Tekniken kan användas för att diagnostisera neuromuskulära sjukdomar och som ett hjälpmedel vid rehabilitering, biomedicinsk forskning och för interaktion mellan människa och dator. LÄS MER
2. Styrkeförluster vid åldrande? : En tvärsnittsstudie om eventuella skillnader i styrkeförluster hos äldre seniorer
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för idrottsvetenskap (ID)Sammanfattning : Bakgrund: Äldre personer, 65 år och uppåt, bör vara fysiskt aktiva för ett hälsosammare och längre liv. Forskning har visat att muskelmassa och styrka minskar exponentiellt snabbare efter år 60 och muskelatrofi sker främst av typ 2 muskelfibrer. LÄS MER
3. RNAlater som bevaringsmetod för muskelvävnad : En jämförande metodstudie om frystorkning, RNAlater och RNAlater-ICE som bevaring av skelettmuskulatur inför molekylärbiologiska analyser
Kandidat-uppsats, KTH/Medicinteknik och hälsosystemSammanfattning : I denna metodstudie jämfördes Thermo Fishers bevarande lösningar RNAlater och RNAlater-ICE med frystorkning som bevaring av skelettmuskulatur från människa. Studien gjordes med syftet att avgöra om RNAlater och/eller RNAlater-ICE kan ersätta frystorkning, i hopp om att underlätta dissekering av muskelvävnad. LÄS MER
4. Nyckeln till fibrer : texturbildning i växtbaserade köttanaloger
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Marknaden för växtbaserade köttalternativ är hetare än någonsin och lockar till sig allt fler konsumenter. I takt med att köttkonsumtion alltmer pekas ut som en stor klimatbov och generellt diskuteras i negativa ordalag har intresset för köttanaloger ökat kraftigt. LÄS MER
5. Förädling av vildsvinskött genom torkning
M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTHSammanfattning : Tanken med examensarbetet var att skapa grund för en framtida torkad produkt baserad på vildsvin. Vildsvin är idag en outnyttjad klimatsmart resurs som det finns gott om i våra skogar. Idén med att göra en produkt av vildsvinskött kom under vårterminen i kursen produktutveckling, som ingår i utbildningen Livsmedelsteknisk. LÄS MER