Sökning: "Nötköttskonsumtion"
Hittade 2 uppsatser innehållade ordet Nötköttskonsumtion.
1. Miljöpåverkan från svensk nötköttsproduktion
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för biologi och miljö (BOM)Sammanfattning : Skogsskövling och stora utsläpp av metangas, så ses nötköttsproduktionen av många idag. Tillsammans med kopplingar till hälsoproblem som cancer och hjärt-, kärlsjukdomar samt etiska djurrättsfrågor har nötköttet blivit ett omstritt ämne i media de senaste åren. LÄS MER
2. Saken är biff : En granskning av samförstånd och motsättningar vid införandet av en minskad nötköttskonsumtion
Master-uppsats, KTH/Miljöstrategisk analys (fms)Sammanfattning : Svenskarna är ibland de som konsumenterna konsumerar mest nötkött i världen, de äter 26 kg per person och år. Matkonsumtionen generellt står för en tredjedel av de svenska hushållens utsläpp av växthusgaser, och g. Globalt sett står djuruppfödningen till köttproduktion för 14,5 % av utsläppen av alla växthusgaser. LÄS MER