Sökning: "Nathalie Johnsson"

Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade orden Nathalie Johnsson.

  1. 1. Ett digitalt meningsskapande : En kvalitativ undersökning av meningsskapande under digitala arbetsintroduktioner

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för informatik och media

    Författare :Nathalie Froissart; Frida Johnsson; [2022]
    Nyckelord :Digital arbetsintroduktion; meningsskapande; nyanställda; IT-branschen; kommunikation;

    Sammanfattning : Under de senaste åren har organisationer, på grund av pandemin och kraven på att arbeta hemifrån, tvingats påskynda sin digitaliseringsprocess. Det har lett till att antalet digitala arbetsintroduktioner har ökat. LÄS MER

  2. 2. Composition and property study of adhesives based on poly(3-hydroxybutyrate-co-3-hydroxyvalerate)

    Master-uppsats, KTH/Fiber- och polymerteknologi

    Författare :Nathalie Johnsson; [2021]
    Nyckelord :Poly 3-hydroxybutyrate-co-3-hydroxyvalerate ; PHBV; Adhesive; Labels; Additives; Poly 3-hydroxybutyrate-co-3-hydroxyvalerate ; PHBV; Bindemedel; Etiketter; Additiv;

    Sammanfattning : Lim klassificeras som ett ämne som kan hålla ihop två ytor så att de motstår separation. Dagens lim kan anpassas efter vilken applikation de ska användas till och kan ha ett stort antal olika egenskaper. De fysikaliska och kemiska egenskaperna av limmet är de viktigaste faktorerna för att bilda en bra limbindning. LÄS MER

  3. 3. Jämförelse av olika konserveringsmedel genom belastningstest i ett flytande livsmedel

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Elna Crona; Nathalie Johnsson; [2020]
    Nyckelord :Microbiological challenge testing; food spoilage; hurdle technology; clean label; natural preservatives; chemical preservatives; Mikrobiologiskt belastningstest; matförskämning; hurdle teknik; ren etikett; naturliga konserveringsmedel; kemiska konserveringsmedel;

    Sammanfattning : Inledning En tredjedel av den mat som produceras i världen slängs (United Nations Development Programme [UNDP], 2020) och de livsmedelsförstörande mikroorganismerna är ett vanligt förekommande problem och en bidragande orsak till det globala matsvinnet (Snyder & Worobo, 2018). Livsmedelsindustrin använder därför olika hurdletekniker för att minimera risken för tillväxt av förskämningsorganismer (Snyder & Worobo, 2018). LÄS MER

  4. 4. Bioplastic material from microalgae : Extraction of starch and PHA from microalgae to create a bioplastic material

    Kandidat-uppsats, KTH/Materialvetenskap

    Författare :Nathalie Johnsson; Fredrik Steuer; [2018]
    Nyckelord :Bioplastic material; Starch; PHA; PH3B; Extraction; Microalgae; Polymers; Bioplastiskt material; Stärkelse; PHA; PH3B; Extraktion; Mikroalger; Polymerer;

    Sammanfattning : Microalgae used in sewers to capture CO2 eventually turns into waste material. Through the use oftheir biomass, the waste algae can be given a new purpose. In this study attempts to extract starch or PHA from three different algae; Calothrix Scytonemicola, Scenedesmus Almeriensis and Neochloris Oleoabundans, were made. LÄS MER

  5. 5. Effects of Mutation Testing on Safety Critical Software

    M1-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för datavetenskap

    Författare :Rebecca Johnsson; Nathalie Svensson; [2017]
    Nyckelord :Mutation testing; software testing; safety critical software;

    Sammanfattning : For avionic systems, the safety requirements are stricter than for non-safety critical systems due to the severe consequences a failure could cause. Depending on the consequences of a failure, the software needs to fulfill different testing criterias. More critical software needs more extensive testing. LÄS MER