Sökning: "Nedkylning"
Visar resultat 1 - 5 av 72 uppsatser innehållade ordet Nedkylning.
1. Modellering och Simulering av Värmehanteringssystem för Batteridrivna Elektriska Fordon (BEV)
M1-uppsats, KTH/ProduktionsutvecklingSammanfattning : I detta examensarbete simuleras ett värmehanteringssystem i Matlab Simulink för en elektrisk lastbil, det för att värmehantera fordonets klimat. Där en värmepump används för nedkylning av kupé och batteri samt en PTC (elektrisk värmare) för uppvärmning av detsamma. LÄS MER
2. Akutsjuksköterskans vårdande av accidentell hypotermi : En systematisk och integrativ litteraturstudie
Magister-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för vård, arbetsliv och välfärdSammanfattning : Bakgrund: Patienter som riskerar att drabbas av/har drabbats av accidentell hypotermi förekommer i all akutsjukvård. Accidentell hypotermi innebär oavsiktlig nedkylning till följd av skada eller sjukdom. LÄS MER
3. Att som anestesisjuksköterska förebygga postoperativ shivering : En systematisk litteraturöversikt.
Magister-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för hälso- och vårdvetenskap (HV)Sammanfattning : Bakgrund: Postoperativ shivering är ett fenomen som uppstår hos patienter efter kirurgi och anestesi, vilket innebär muskeltremor som får patienten att darra eller huttra okontrollerat. Shivering kopplas ofta till hypotermi även om det ensamt inte helt kan förklara uppkomsten. LÄS MER
4. Kvalitetsförändringar i ’Elise’- äpplen efter öppning av ULO-lager
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Sammanfattning : För att kunna erbjuda konsumenter svenskproducerade äpplen över en stor del av året lagras frukten i sk ULO (ultra low oxygen) -lagring. Genom att temperatur, relativ fuktighet och atmosfär reglerass kan biologiska processer, såsom respiration och etylenproduktion, kontrolleras och sänkas vilket resulterar i att frukten håller längre och har bättre kvalité över en längre tid. LÄS MER
5. Association between technological properties of bovine milk, cold induced depletion and genetic variants of β- and κ-casein
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Caseins (CN) represent about 80% of the total protein in bovine milk and are of major importance in dairy production. The four casein types, i.e., αs1-, β-, αs2-, and κ-casein are in turn divided into different genetic variants. LÄS MER