Sökning: "Neurospora intermedia"
Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade orden Neurospora intermedia.
1. Edible fungal biomass production using banana peel
M1-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Banana peels account for about 61 million tons of waste each year globally. The aim of this project was to investigate the possibility of using banana peels as a substrate to cultivate edible filamentous fungi. LÄS MER
2. Kultivering av filamentösa svampar på lipider
Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Filamentösa svampar används inom många biotekniska områden. Svamparnas biomassa kan användas till föda eller djurfoder, medan biprodukter som svampar producerar kan användas inom områden som industri samt medicin. LÄS MER
3. Growth of filamentous fungi in pure olive oil : a fundamental study for application to vegetable oil-derived waste streams
Master-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Vegetable oil is more difficult to degrade by microorganisms in comparison to carbohydrates and protein. Thus, it creates serious environmental and health concerns if oil-derived waste streams produced by restaurants and industries remain untreated. LÄS MER
4. Uppskalning av en svampkaka : process från avfallsbröd med en ätlig svamp
Master-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Stale bread contributes to the biggest volume of food waste in Sweden. Current method on recovering bread waste is by producing biogas or bioethanol. Despite advantages in the energy sector, the bread which still has relatively high quality could be recovered into new products with higher value, such as food for human consumption. LÄS MER
5. Texture analysis of a fungal fermented product as a meat substitute
M1-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Jordens befolkning förväntas ha överstigit 9 miljarder till 2050, vilket leder till en ökning av matbehov med 70%. Ungefär en tredjedel av all producerad mat slängs idag, speciellt grönsaker, bröd och annan mat med kort hållbarhetsdatum. LÄS MER