Sökning: "Nutrition supplement"

Visar resultat 1 - 5 av 64 uppsatser innehållade orden Nutrition supplement.

  1. 1. Evaluation of liver and fur copper concentrations in dairy cows : in relation to dietary intake of copper and molybdenum

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Ida Hansen; [2023]
    Nyckelord :copper; copper status; dairy cow; fur; liver; molybdenum; ruminant;

    Sammanfattning : Koppar (Cu) har en avgörande roll i flera viktiga metaboliska funktioner och är en essentiell mineral för idisslare. Kopparbrist kan resultera i ett flertal problem som påverkar djurets hälsa och produktion, men även överutfodring av Cu kan resultera i allvarliga kliniska symptom på grund av ackumulering av Cu i levern. LÄS MER

  2. 2. Raps till mjölkkor – ett närproducerat proteinfoder

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Andrea Brissa Menacho; [2023]
    Nyckelord :miljöpåverkan; mjölkkor; mjölkproduktion; proteinfodermedel; rapskaka; soja;

    Sammanfattning : I Sverige utfodras mjölkkor med grovfoder som vanligtvis består av vallväxter, gräs och/eller baljväxter som har en hög halt av proteiner om det är skördat i det tidiga stadiet. Det kompletteras i regel med spannmålsbaserat kraftfoder, vilket dock inte är tillräckligt för att täcka kornas proteinbehov. LÄS MER

  3. 3. Is omega-3 from algae a good substitute to fish oil – in human nutrition?

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Maria Pia Karlsson Rattenni; [2022]
    Nyckelord :omega-3; EPA; DHA; algae oil; fish oil; fish oil substitute; PUFA; LC-PUFA; human nutrition; health benefits; algae as n-3 source;

    Sammanfattning : Polyunsaturated fatty acids have been proven to be important for human health, especially the omega 3 and 6. Humans cannot synthesise these fatty acids by themselves and need therefore to get them from external sources. Omega-6 is found in many different foods, such as flaxseeds, walnuts, and vegetable oils. LÄS MER

  4. 4. Some faba beans and a nice Chianti : prospects and challenges for increasing the production of faba beans as food

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Hannah Carlsson Wendin; [2022]
    Nyckelord :faba beans; cultivation; food processing; food; possibility; restriction; summative content analysis; conventional content analysis;

    Sammanfattning : Swedish produced faba beans have recently been acknowledged as a sustainable food product containing important nutrition and are produced with low environmental impact. Faba beans belong to the group of protein crops and have great potential to replace resource-demanding proteins, but today the crop is exclusively used as feed in Sweden. LÄS MER

  5. 5. Kan tillskott av pre-eller probiotika öka förekomsten av bifidobakterier hos personer med IBS som äter låg FODMAP-kost?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Gabriella Jirner; Maja Sandberg; [2021-08-18]
    Nyckelord :IBS; FODMAP; bifidobakterier; tarmflora; Prebiotika; Probiotika; B-GOS; bifidobacteria; intestinal flora; Prebiotics; Probiotics;

    Sammanfattning : Sammanfattning Titel: Kan tillskott av pre- eller probiotika öka förekomsten av bifidobakterier hos personer med IBS som äter låg FODMAP-kost? - En systematisk översikt. Författare: Maja Sandberg och Gabriella Jirner Handledare: Jenny van Odijk Examinator: Heléne Bertéus Forslund Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hp Datum: 2021-04-01 Bakgrund: IBS är en vanlig funktionell sjukdom bland dagens befolkning. LÄS MER