Sökning: "Nutrition"

Visar resultat 6 - 10 av 2033 uppsatser innehållade ordet Nutrition.

  1. 6. Estimating Variant Intolerance for Genes of Cattle

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Författare :Simon Lanigan; [2024]
    Nyckelord :Genes; Cattle;

    Sammanfattning : Cattle play a crucial role in providing nutrition and economic stability worldwide. Threats to their health, particularly infectious diseases, and genetic mutations, can have profound implications for both animal and human livelihoods. LÄS MER

  2. 7. An evaluation study of 3D imaging technology as a tool to estimate body weight and growth in dairy heifers

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Emelie Ahlberg; [2024]
    Nyckelord :body measurement; body weight; growth; heifer; three-dimensional imaging; young stock management;

    Sammanfattning : The aim of this thesis was to evaluate the use of a 3D camera as a tool to estimate body weight and growth in dairy heifers. Data collection lasted from October 2022 to January 2023 and was performed at the Swedish Livestock Research Centre in Uppsala, Sweden. LÄS MER

  3. 8. Vilka träningsmetoder används för anfallsspelet i herrallsvenskan? : En kvalitativ undersökning

    Kandidat-uppsats, Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH/Institutionen för fysiologi, nutrition och biomekanik

    Författare :Hampik Morad; [2024]
    Nyckelord :Fotbollsträning; Träningsmetodik; tränarlänkfotboll;

    Sammanfattning : Syfte Syftet med denna studie är att undersöka träningsmetoder som elitfotbollstränare i herrallsvenskan använder i sina träningar för att överföra sina principer inom anfallsspelets olika skeden till sina spelare. Frågeställningar ·   Hur tränar elitfotbollstränare i allsvenskan skedet speluppbyggnad? ·   Hur tränar elitfotbollstränare i allsvenskan skedet komma till avslut och göra mål? ·   Hur tränar elitfotbollstränare i allsvenskan skedet kontring? Metod Studien genomfördes med en kvalitativ metod där semistrukturerade intervjuer användes för att undersöka träningsmetoder som tränarna använder för att träna anfallsspel. LÄS MER

  4. 9. Biologin och naturkunskapens roll i kost- och hälsoundervisning. : En kvalitativ studie om målsättning och undervisningsstrategier från ett gymnasielärareperspektiv.

    Master-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för biologi och miljö (BOM)

    Författare :Céline Steib; [2024]
    Nyckelord :Food-related education; adolescents; biology; cross-curricular teaching; integrated curriculum; high-school; Kost- och hälsoundervisning; ämnesövergripande arbete; ämnesintegrerad undervisning; biologi; naturkunskap; gymnasiet; lärarperspektiv;

    Sammanfattning : In Sweden, food-related education is vaguely incorporated in several mandatory high school subjects but not much is known about how it is incorporated in the biology and natural science subjects. This study aimed to understand how Swedish high school biology and natural science teachers approach and contribute to food-related education within and across subjects. LÄS MER

  5. 10. Formulation development, rheological characterization, and cosmetic evaluation of gel-creams

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Carl Pontén; [2024]
    Nyckelord :Rheology; Texture analysis; Viscometry; Semisolids; Design of Experiments; Critical Process Parameters; Critical Quality Atttibutes; Pharmaceutical Technology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Oil in water (o/w) emulsions are thermodynamically unstable systems composed of small oil droplets dispersed in a continuous aqueous phase. This means that given enough time, the two phases will separate. Pharmaceutical emulsions are used as a method of administering the Active Pharmaceutical Ingredient (API) for topical applications. LÄS MER