Sökning: "Nutritional content"
Visar resultat 11 - 15 av 223 uppsatser innehållade orden Nutritional content.
11. Design, Analysis and Performance Evaluation of Indirect Solar Dryer
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för energivetenskaperSammanfattning : Food production is a critical component of global livelihoods and economic revenue. However, storing harvested food presents challenges in minimizing post-harvest losses. Among various methods, food drying has emerged as a popular technique for preserving food during off-seasons. LÄS MER
12. Måltidsstödet inom hemtjänsten ur ett anhörigperspektiv : En kvalitativ intervjustudie
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Med stigande ålder ökar behovet av adekvat nutrition för att garantera ett hälsosamt åldrande. Samtidigt bor idag mer än 95% av alla som är 65 år eller äldre i ordinärt boende, där få riskbedömningar görs även för de med måltidsstöd genom hemtjänsten, vilket innebär att undernäringen upptäcks först vid kontakt med sjukvården. LÄS MER
13. Feeding Live or Dried Black Soldier Fly Larvae (Hermetia illucens) to laying hens – Effects on Immune Traits, Egg Quality, Feather Condition, Body and Organ Weights
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Due to increasing prices and potential scarcity of soybean meal (SBM), there is growing demand for alternative and sustainable protein sources in poultry production. Black soldier fly larvae (BSFL) have proven to be a suitable alternative based on nutritional value and sustainable production. LÄS MER
14. Nutritionen har betydelse för förebyggande av svårläkta sår ochsårläkning!
Magister-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för vård, arbetsliv och välfärdSammanfattning : De patienter som främst drabbas av svårläkta sår är ur den äldre befolkningen vilket är den del av befolkningen som kommer att öka mest inom de närmsta decennierna. Forskning har visat att malnutrition har en stor betydelse när det gäller uppkomst och läkningsprocess av svårläkta sår. LÄS MER
15. Knockout of transcription factor MYB28 by CRISPR/Cas9 for reducing glucosinolate content in rapeseed (Brassica napus L.)
Master-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Sammanfattning : Rapeseed cake is a protein-rich by-product from the rapeseed oil extraction process. It contains high levels of glucosinolates (GSLs), which possess anti-nutritional functions after being hydrolyzed. Moreover, the hydrolyzed products of GSLs produce an extremely bitter taste. LÄS MER