Sökning: "Nutritional content"

Visar resultat 16 - 20 av 223 uppsatser innehållade orden Nutritional content.

  1. 16. Exploring the Potential Plant Proteins as Structuring Agents: Designing Plant Based Alternatives to Dairy Products

    Master-uppsats, KTH/Industriell bioteknologi

    Författare :Sophie Elväng; [2023]
    Nyckelord :Pulses protein; protein concentrate; gels; solubility; emulsions; Baljväxter; proteinkoncentrat; gel; löslighet; emulsion;

    Sammanfattning : Dagens livsmedelsindustri genomgår just nu ett skifte mot mer hållbara lösningar. Ett område som kräver större fokus är utveckling av växtbaserade substitut för kött- och mjölkprodukter. Den största utmaningen här är att utveckla produkter med näringsinnehåll, textur och smak som efterliknar de animaliska produkterna. LÄS MER

  2. 17. Stubbhöjdens betydelse för det mekaniska spillet vid vallskörd

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Jonas Gustafsson; Fredrik Olsson; [2023]
    Nyckelord :Slåttervall; skördehöjd; klipphöjd; fältförluster; avkastning; foder; foderproduktion; foderkvalité;

    Sammanfattning : Vall odlas vanligtvis antingen i renbestånd eller i blandbestånd med fleråriga baljväxter och gräsarter vilka nyttjas till slåtter eller bete. Vid skörd av vall till foder för nötkreatur är den näringsmässiga sammansättningen av stor vikt. LÄS MER

  3. 18. Fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött med koppling till human hälsa

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Fanny Lagerström; [2023]
    Nyckelord :Vilt; Vildsvin; Vildsvinskött; Gris; ; Fläsk; Fläskköt; Fettsammansättning; Fettsyror; Mättat Fett; ; Omättat Fett; Fleromättat Fett; Aminosyror; HDL; LDL; Transfett; Trikiner; Trikinos;

    Sammanfattning : Detta är en litteraturstudie vars syfte är att undersöka fettsammansättningen hos griskött respektive vildsvinskött och jämföra dessa för att vidare kunna koppla insamlad information till humana hälsoaspekter. Fetter är en viktig del av en hälsosam kost och det är därför viktigt att förstå vilka typer av fetter man bör få i sig samt vilka man bör undvika. LÄS MER

  4. 19. Protein digestibility of biorefined juice from fresh and ensiled ley crops in growing pigs

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Jhon William Perez Davila; [2023]
    Nyckelord :protein digestibility; amino acids; ley crops; silage; biorefinery; press juice; growing pigs;

    Sammanfattning : The study aimed to evaluate the protein and amino acid digestibility of press juice from biorefined ley crops in the form of fresh (FPJ) and silage (SPJ) when included as an ingredient in liquid diets for pigs. The juice was extruded from ley crops mixture (grass-clover). LÄS MER

  5. 20. Påverkan på klimat och biologisk mångfald från svensk och importerad quinoa: ett livscykelperspektiv

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Saga Enberg; [2023]
    Nyckelord :biologisk mångfald; hållbar livsmedelsproduktion; klimatpåverkan; livscykelanalys LCA ; quinoa;

    Sammanfattning : Quinoa anses vara en framtidsgröda, och har attraktiva egenskaper så som högt näringsinnehåll och brett användningsområde. I Sydamerika har quinoa odlats i tusentals år. I Sverige odlas quinoa genom företaget Nordisk Råvara. LÄS MER