Sökning: "Ochratoxin A"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade orden Ochratoxin A.

  1. 1. Development of Tempeh on Swedish Legumes

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Nils Åström; [2018]
    Nyckelord :Product development; Process optimization; Food technology; Fermentation; Tempeh; Meat substitute; Vegan product; Swedish legumes; Livsmedelsteknologi; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : The emerging market for meat substitutes has largely been filled with different types of soy products. Although soy usually has a lower environmental impact than meat, soy is not entirely unproblematic. Deforestation and global transportations are two negative effects of the increasing production of soybeans. LÄS MER

  2. 2. Förekomsten av aflatoxin B1 och ochratoxin A i kött och mjölk från livsmedelsproducerande djur samt dess påverkan på livsmedelssäkerheten

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Maja Möller; [2016]
    Nyckelord :mögelsvamp; ackumulering; mykotoxin; toxikos; aflatoxikos; OTA; AF; AFB1; livsmedelssäkerhet; fodersäkerhet; kontamination; mould; transfer; mycotoxin; toxicosis; aflatoxicosis; food safety; feed safety; contamination;

    Sammanfattning : Mykotoxiner är sekundära metaboliter som produceras av mögelsvampar. De mykotoxiner som anses farliga för människor och djur samt har potential att övergå i animalier via metabolisering av foder, är AFB1 (aflatoxin B1) och OTA (ochratoxin A). Dessa produceras av mögelsvampar som livnär sig på lagrade spannmål. LÄS MER

  3. 3. Kartläggning av mykologiska risker med torkade fikon

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Linda Steiner; [2010]
    Nyckelord :Torkade fikon; Mögel; Aflatoxiner; Ochratoxin A; Offentlig kontroll;

    Sammanfattning : Detta examensarbete innehåller dels en fördjupad sammanställning av den kunskap som finns vad gäller odling, produktion, mykologiska risker och kontroll av torkade fikon, dels resultaten från en kartläggning av mögel och mykotoxiner i 17 fikonprov som inhandlades från butiker i Stockholm-Uppsalaregionen under oktober till december 2009. Examensarbetet genomfördes som en del av en större mykologisk kartläggning av torkad frukt på Livsmedelsverket. LÄS MER

  4. 4. Mykotoxiner och deras effekt på hästens hälsa

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Helen Pilskog; [2010]
    Nyckelord :Mykotoxiner; Häst; Hästfoder;

    Sammanfattning : AbstractMycotoxins are secondary metabolites produced by filamentous fungi. Moulds producing mycotoxins grow on various crops that are used as horse feeds. Since the treatments of mycotoxin poisoned horses are limited it is important to prevent production of mycotoxins in feed. The major mycotoxin producing moulds in horse feeds are Fusarium spp. LÄS MER

  5. 5. Metabolism av mykotoxiner i våmmen

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and Biochemistry

    Författare :Lisa Holmqvist; [2010]
    Nyckelord :Metabolism; Mykotoxiner; Våm; Nedbrytningskapacitet;

    Sammanfattning : SammanfattningMykotoxiner är sekundära metaboliter som kan bildas av vissa mögelsvampar. Idisslare har generellt ett högre skydd mot mykotoxiner än vad enkelmagade djur har då våmmens mikroorganismer kan fungera som ett extra skydd mot mykotoxikos. LÄS MER