Sökning: "Oil emulsion"
Visar resultat 1 - 5 av 42 uppsatser innehållade orden Oil emulsion.
1. Formulation development, rheological characterization, and cosmetic evaluation of gel-creams
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Oil in water (o/w) emulsions are thermodynamically unstable systems composed of small oil droplets dispersed in a continuous aqueous phase. This means that given enough time, the two phases will separate. Pharmaceutical emulsions are used as a method of administering the Active Pharmaceutical Ingredient (API) for topical applications. LÄS MER
2. RICHARD BERGHS KONSTNÄRSFÖRBUNDETS STYRELSE en fallstudie om bindemedlets påverkan på sprickbildningens morfologi
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kulturvårdSammanfattning : Many painters experimented with disparate materials and techniques at the turn of the century 1900. As a result, paintings originating from this time period are often prone to undesired degradation phenomena resulting from an inherent vice. LÄS MER
3. The effect of high pressure homogenization on emulsions containing oat β-glucan : a study of viscosity, stability and molecular weight
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : This master thesis project has been conducted in cooperation with Lantmännen AB who are producers of PromOat® - an oat β-glucan powder concentrate. The main objective of this thesis was to investigate the properties of emulsions containing PromOat® oat β-glucan, focusing on the viscosity, stability, and molecular weight before and after high pressure homogenization (HPH) at pressures of 100, 150 and 200 bars. LÄS MER
4. Filtration of oil-in-water nanoemulsions for potential adjuvant development applications
Master-uppsats, KTH/KemiteknikSammanfattning : I den här studien undersöktes innovativa sammansättningar för produktion av vaccinadjuvans. Syftet var att stabilisera nanoemulsioner av olja i vatten, med hjälp av squalenolja (som används inom läkemedelsindustrin), med olika ytaktiva ämnen och att testa filtrerbarheten hos dessa nanoemulsioner. LÄS MER
5. Exploring the Potential Plant Proteins as Structuring Agents: Designing Plant Based Alternatives to Dairy Products
Master-uppsats, KTH/Industriell bioteknologiSammanfattning : Dagens livsmedelsindustri genomgår just nu ett skifte mot mer hållbara lösningar. Ett område som kräver större fokus är utveckling av växtbaserade substitut för kött- och mjölkprodukter. Den största utmaningen här är att utveckla produkter med näringsinnehåll, textur och smak som efterliknar de animaliska produkterna. LÄS MER