Sökning: "Organic food"

Visar resultat 11 - 15 av 531 uppsatser innehållade orden Organic food.

  1. 11. The carbon footprint of rye bread production in Sweden : a life cycle assessment (LCA) of the Fazer product Rågkusar

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Stella Hildersten; [2023]
    Nyckelord :Life Cycle Assessment LCA ; bread; rye bread; bread production; sustainable development; carbon footprint; global warming potential;

    Sammanfattning : The future will require sustainable food systems; systems that meets the present and the future with consideration of economic and social development, as well as environmental protection. In the current food system, two key drivers towards environmental pressure are agriculture and food consumption. LÄS MER

  2. 12. Sveriges bästa ekologiska kommun : en studie om Örebro kommuns implementering av den svenska livsmedelsstrategins inriktningsmål

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Agnes Karlsson; [2023]
    Nyckelord :livsmedelsstrategi; implementeringsprocess; gräsrotsbyråkrater; handlingsutrymme; Örebro kommun;

    Sammanfattning : I en värld där problemen kring klimat och miljö blir allt större, måste vi anpassa våra vanor för att lämna över jorden till nästa generation. År 2017 trädde en nationell livsmedelsstrategi i kraft, där hela livsmedelskedjan är inkluderad. LÄS MER

  3. 13. A Waste of Food-Waste Bags

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap

    Författare :Julia Bergwall; [2023]
    Nyckelord :Anaerobic digestion; Food waste; SPCR 120; Fruit bag; Helsingborg municipality; Waste management; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : It is estimated that the average Swede throws away 61 kg of food waste annually. The more food waste there is, the more food waste bags are required. Since the implementation of a tax on thin plastic bags, grocery stores have been providing fruit bags of paper as an eco-friendly alternative. LÄS MER

  4. 14. Kontinuerlig rötning med hydrokol för högre biogasutbyte

    Master-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)

    Författare :Annette Kariis; [2023]
    Nyckelord :Biogas; Continuous anaerobic digestion; Hydrochar; Hydrothermal Carbonisation; Life-cycle costing; Biogas; kontinuerlig anaerob rötning; Hydrokol; Hydrotermisk karbonisering; Livscykelkostnad;

    Sammanfattning : Befolkningsökningen och därmed efterfrågan på energikällor som tillhandahålls från fossila bränslen leder till allvarliga miljöproblem på grund av utsläpp av växthusgaser. En annan utmaning är att effektivt hantera organisk avfall som till exempel matavfall som genereras världen över. LÄS MER

  5. 15. Comparing chemical biodegradation assessed in water-sediment suspensions

    Master-uppsats, Stockholms universitet/Institutionen för miljövetenskap

    Författare :Kangli Lin; [2023]
    Nyckelord :water- sediment suspensions; OECD 309; biodegradation; sediment concentrations; bacterial cell count;

    Sammanfattning : Many chemicals are released into surface water and biodegradation is one important mechanismto remove the contaminants. Their actual concentrations in water depend on their persistence.The OECD 309 test is the most recognized method to assess the persistence of chemicals in theaquatic environment. LÄS MER