Sökning: "Organic food"
Visar resultat 16 - 20 av 531 uppsatser innehållade orden Organic food.
16. "Three meals a day and a place to stay" : Non-waged labor, household formation and the politics of scale on organic farms in the southeastern United States
Master-uppsats, Stockholms universitet/Kulturgeografiska institutionenSammanfattning : Family farms practicing organic agriculture often struggle to make a profit. Unable to pay wages, farms are increasingly recruiting laborers who agree to work without pay, instead receiving food and accommodation. LÄS MER
17. Ekodistrikt : En litteraturstudie om en presenterad åtgärd från EU för ekologisk produktion
Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : Dagens matproduktion har fått ökad uppmärksamhet kring hur den kan anpassas för att försörja en växande befolkning, utan att negativt påverka klimatet. Att ställa om till ekologiskt är en presenterad lösning och politiker på nationell och europeisk nivå har satt tydliga mål och åtgärder gällande ekologiskt jordbruk, dels om andelen ekologiskt jordbruk, dels om hur det ska uppnås. LÄS MER
18. Förbättrad biogaspotential med hydrokol som additiv : En laborativ studie om metanproduktion
Master-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)Sammanfattning : Anaerob rötning är en naturlig nedbrytningsprocess av organiskt material som tar tillvara på avfall samtidigt som nyttig energi kan utvinnas. På Biogasbolaget AB i Karlskoga omvandlas substrat som matavfall, gödsel och ensilage till biogas som sedan kan uppgraderas till fordonsgas. LÄS MER
19. Towards a Fourth Food Regime? A sustainability analysis on modern agriculture in Schwäbisch Hall, Germany
Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för arkeologi och antik historiaSammanfattning : At my thesis’s core is the transformation of the agricultural industry based on the framework of food regimes established by Philip McMichael and Harriet Friedmann. The framework of food regimes will guide the analysis of recent agricultural developments towards sustainability. LÄS MER
20. The future of traceability technology in the food industry
Kandidat-uppsats, Jönköping University/Internationella HandelshögskolanSammanfattning : The food industry faces many challenges in its sustainability work, and consumers demand that companies in the food industry should increase their transparency. For the food industry to be more transparent, it must improve its traceability throughout the supply chain. LÄS MER