Sökning: "Organic food"
Visar resultat 6 - 10 av 531 uppsatser innehållade orden Organic food.
6. Att ersätta plast i livsmedelsförpackningar : en studie om möjlig övergång till papper som råvara
Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Det talas allt oftare om de problem som världens plastanvändning åsamkar miljön genom exempelvis nedskräpning och mikroplaster. Det finns många olika typer och användningsområden för plast. LÄS MER
7. Production of natural pigments from A. platensis grown on wastewater from local treatment facility.
Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk mikrobiologi; Lunds universitet/BioteknikSammanfattning : Although microalgae have been considered for the biological treatment of wastewater since the 1950’s, their potential to efficiently remove pollutants from various streams remains largely untapped and is yet to be utilized at large scale. The production of algal biomass and extraction of high-value compounds has, however, become increasingly popular with large scale farms and biorefineries around the world producing many promising alternatives to petroleum-based products and processes. LÄS MER
8. Biogas production with Sargassum algae in Grenada : Optimization of process and market analysis
Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : This study has been carried out within the framework of the Minor Field Studies ScholarshipProgramme (MFS), which is funded by the Swedish International Development Cooperation Agency,Sida. The field study was conducted in Grenada in the spring of 2023. LÄS MER
9. Impact of Increased Grocery Prices on Households : Studying Sweden 2022/2023
Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Sammanfattning : In 2022, food prices increased rapidly, prompting this investigation into how the price shock has impacted consumer behavior. Previous studies have found that price shocks affect low- income households with children the most. A switch to more calorie-dense food and a decreased consumption of snacks. LÄS MER
10. Användning av ekologiska och närproducerade livsmedel i ämnet hem- och konsumentkunskap
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Genom att handla närproducerat och ekologiskt är det möjligt att bidra till hållbar utveckling. Enligt det centrala innehållet för hem och konsumentkunskap ska elever utbildas att göra genomtänkta val av livsmedel som främjar deras hälsa, ekonomi och vår miljö. LÄS MER