Sökning: "Origin Marking"

Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade orden Origin Marking.

  1. 1. Analys och minskning av effektförlusterna i en borstlös likströmsmotor med vektorstyrning

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Industriell elektroteknik och automation

    Författare :Lider Xavier Garcia Parrales; [2023]
    Nyckelord :Effektförluster Borstlös likströmsmotor BLDC Vectorstyrning Field-oriented Control FOC Blockkommutering Block commutation MTPA; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : This report addresses power losses in an electric motor arising from various sources. The choice of motor control strategy can decrease efficiency if not implemented correctly or if the motor model in the control loop is overly simplified. LÄS MER

  2. 2. Water Insoluble Fraction of Nopal (Opuntia ficus) Cladodes Beneficially Affects Postprandial Appetite-related Variables, while the Soluble Fraction Has No Effect: A Randomized Crossover Study in Healthy Volunteers

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Phuong Dung Kieu; [2020]
    Nyckelord :Nopal cladodes; appetite variables; dietary fiber; hydrolysis index; obesity; applied nutrition; food chemistry; industriell näringslära; livsmedelskemi; Medicine and Health Sciences;

    Sammanfattning : Introduction: The world has witnessed a global trend of increasing obesity, which is directly linked to non-communicable diseases, such as type 2 diabetes (T2D). The epidemic of obesity is largely associated with consumption of high calorie diets and low physical activity. LÄS MER

  3. 3. Beslut om ursprung i svenska livsmedelsbutiker och på restauranger : konsumenters beslut om svenskt kött

    M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Stina Karlsson Rosendahl; [2017]
    Nyckelord :beslutsprocess; konsumentbeteende; restaurang; svenskt kött; intervju; konsumenter;

    Sammanfattning : Idag finns det inte ursprungsmärkning på restaurangernas måltider i samma utsträckning som i livsmedelsbutiker. Jämfört med livsmedelsbutiker där konsumenterna står inför många val och kan göra ett aktivt val att välja kött. LÄS MER

  4. 4. Mervärdesmärkning av nöt- och lammkött : en systematisk undersökning av mervärdesmärkt kött

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and Society

    Författare :Martin Karlsson; [2012]
    Nyckelord :mervärdesmärkning; äkthet; kundvärde; nötkött; lammkött; märkning;

    Sammanfattning : Svenska nöt - och lammköttsproducenter har länge varit pressade av det utländska köttet som idag har 50 % av marknaden. För att förbättra dessa siffror har LRF tagit fram en livsmedelsstrategi med målet att växa med en procent om året till skillnad från två procent minskning som varit fallet de senaste åren. LÄS MER

  5. 5. Jag är inte likadan : Identitet hos unga tjejer med utländsk bakgrund ur ett postkolonialt och genusteoretiskt perspektiv

    Kandidat-uppsats, Institutionen för socialt arbete - Socialhögskolan

    Författare :Agnes Borén; Fanny Hällberg; [2011]
    Nyckelord :identity; youth; girl; sex; gender; ethnicity; origin; family; postcolonial theory.; identitet; ungdom; tjej; kön; genus; etnicitet; ursprung; familj; postkolonialism;

    Sammanfattning : The study examines conceptions of identity among girls with foreign background. The aim was to study how identity is understood by the girls based on ethnicity, images of the origin, the value of gender and the meaning of the family. LÄS MER