Avancerad sökning
Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.
1. Hemarbetets påverkan på det organisatoriska lärandet : En kvalitativ studie om det organisatoriska lärandet inom revisionsbranschen
Magister-uppsats, Karlstads universitet/Handelshögskolan (from 2013)Sammanfattning : At the beginning of 2020, the Covid-19 pandemic paralyzed the world and forced all businesses to adapt to a new world. Remote working was no longer a luxury but a requirement to avoid the deadly virus. But after the pandemic, a new society emerged with new experiences and new processes. LÄS MER
2. Unveiling structural heterogeneities in aqueous solutions using dynamic light scattering
Kandidat-uppsats, Stockholms universitet/FysikumSammanfattning : To investigate the existence of molecular heterogeneties in mixtures of DMSO-water, the dynamics were measured with the method of dynamic light scattering (DLS). Three different compositions (20 mol %, 33 mol% and 60 mol%) were included in the study and measured at room temperature (295 K) and for one composition (33 mol %) also a temperature dependence (from 295 K down to 263 K) was measured. LÄS MER
3. Hur kan gamification fungera som motivationsfaktor i träningsappar? : En fallstudie om appen Strava och dess motivationsfaktorer
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Handelshögskolan vid Örebro UniversitetSammanfattning : .... LÄS MER
4. Algorithms for Pure Categorical Optimization
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för matematiska vetenskaperSammanfattning : Optimeringsproblem med kategoriska variabler är vanligt förekommande exempelvis inom bilindustrin och andra industrier där mekaniska komponenter ska väljas ut och kombineras på gynnsamma sätt. Avsaknaden av naturlig ordning på beslutsvariablerna gör att kategoriska optimeringsproblem oftast är svårare att lösa än diskreta eller kontinuerliga problem. LÄS MER
5. Att sylta eller inte sylta : En analys av fermenteringsmetoder beskrivna i svenska kok- och hushållsböcker under perioden 1736 - 1920
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolanSammanfattning : Historiskt sett har fermenteringsmetoder främst använts för livsmedelskonservering, och därmed i överlevnadssyfte. Idag växer intresset för fermentering men utifrån nya intresseområden såsom för det ökade näringsinnehållet och metodernas smakförhöjande egenskaper. LÄS MER