Sökning: "Pågen"

Visar resultat 1 - 5 av 17 uppsatser innehållade ordet Pågen.

  1. 1. Possible sugar substitutes to reduce sugar in bread : without affecting taste and quality

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Elin Forslund; [2023]
    Nyckelord :bread; sugar substitute; sugar reduction; inulin; oligofructose; amyloglucosidase; glucoamylase; dough; wheat dough; clean label;

    Sammanfattning : The World Health Organization (WHO) is recommending a reduction of added sugars in food to decrease non-communicable diseases. This study was made in a collaboration with the bread company Pågen, who wants to reduce the added sugar, sucrose, to meet the recommendations from WHO and the consumer's wishes for less sugar in bread. LÄS MER

  2. 2. Förbättring av ”overall equipment effectiveness” vid Pågen : Analys och problemlösning för en effektivare produktion

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för ekonomi, teknik och samhälle

    Författare :Joel Lantz; [2017]
    Nyckelord :produktionssystem; bageri; omställningar; slöseri; single minute exchange of die SMED ; standardisering; overall equipment effectiveness OEE ;

    Sammanfattning : The thesis work was carried out at Pågens bakery in Gothenburg, the bakery produces both bread and pastry. The bakery has a total of eleven production lines with varying products and number of products per line. LÄS MER

  3. 3. Reducering av svinnet i färskvaruhandeln genom förbättrade efterfrågeprognoser

    M1-uppsats, Lunds universitet/Produktionsekonomi

    Författare :Andreas Hellborg; Martin Mellvé; Martin Strandberg; [2013]
    Nyckelord :Efterfrågeprognoser; lagerstyrning; artificiella neurala nätverk; serviceoptimering; färskvaror.; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Bakgrund Att ha rätt mängd varor, vid rätt tid och på rätt plats är ett centralt problem i färskvarubranschen. För att ta itu med denna problematik har författarna undersökt i vilken utsträckning avancerade prognosmodeller kan hjälpa branschen med detta problem. LÄS MER

  4. 4. Relationen mellan tillverkningsföretag och utländsk distributör : Ett svenskt företag på den kroatiska livsmedelsmarknaden

    Magister-uppsats, Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Victoria Sjöblom; Tatjana Ivis; [2011]
    Nyckelord :Relationer; Interaktionsmodellen; Export; Distributör; Kroatiska livsmedelsmarknaden; Distributionskedjan;

    Sammanfattning : Syftet med uppsatsen är att beskriva en relation mellan ett svenskt tillverkningsföretag och ett kroatiskt distributörsföretag på den kroatiska livsmedelsmarknaden. För att besvara detta syfte gjordes en fallstudie av relationen mellan det svenska tillverkningsföretaget Pågen och det kroatiska distributionsföretaget Friva Galeb. LÄS MER

  5. 5. Konkurrera med bröd- Att äta eller ätas?

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Charlotte Borgeke Nilsson; Jenny Jönsson; Pernilla Blixt; [2011]
    Nyckelord :Blue Ocean Strategy; brödbranschen; innovation; konkurrensstrategier; trender; Management of enterprises; Företagsledning; management; Business and Economics;

    Sammanfattning : Syftet med uppsatsen är att fördjupa förståelsen kring hur strategiskt konkurrensarbete påverkar konkurrenssituationen på den svenska brödmarknaden. Vi avser att titta på traditionella konkurrens- och tillväxtstrategier i allmänhet och Blue Ocean-strategin i synnerhet. LÄS MER