Sökning: "PAPRIKA"
Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade ordet PAPRIKA.
1. Vikten av klimat- och miljövänliga egenskaper för trallvirke : En conjointanalys om en miljövänlig trämodifiering utifrån ett kundperspektiv
Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för informationssystem och –teknologiSammanfattning : Development is currently being driven towards products that are linked to sustainability. Products with a positive imprint in sustainability are becoming increasingly valuable to consumers, which in turn creates increased value for producers and suppliers. LÄS MER
2. Förpackningar till frukt ochgrönsaker i relation till matsvinn : En studie om förpackningar till frukt och grönsaker kan motiveras ur klimatsynpunkt
Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)Sammanfattning : En tredjedel av den globala producerade maten gick förlorad 2019 samtidigt som 690 miljoner människor gick hungriga. Maten som inte konsumeras står för 8–10% av de globala växthusgaserna. LÄS MER
3. Packaging solutions to reduce discolouration in spices due to light exposure
Master-uppsats, Lunds universitet/FörpackningslogistikSammanfattning : Study of 5 spice varieties with different Packaging Materials and Light Sources. Santa Maria Co. has encountered issues in their spices assortment; light causes color bleaching in some spices due to light exposure. LÄS MER
4. Produktutveckling av nyckelhålsmärkt paj : En sensorisk studie om konsumenters acceptans av framtagen paj och färdigpaj
M1-uppsats, Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Förekomsten av övervikt, fetma och dess konsekvenser är ett problem för den globala folkhälsan. Många svenskar äter för mycket mättat fett och salt. Nyckelhålet symboliserar mindre fett, bättre fettkvalitet, mindre salt och socker, samt mer fullkorn och kostfiber. I dagsläget finns ingen nyckelhålsmärkt färdigpaj på marknaden. LÄS MER
5. Carbon footprint of retail food wastage : a case study of six Swedish retail stores
Master-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : Globally, about 1.3 billion tons of food are wasted every year. Besides economic, ethic and social aspects, food wastage bears a considerable environmental burden. The production of food causes greenhouse gases (GHG) at all stages along the food supply chain. LÄS MER