Sökning: "Palmaria palmata"
Hittade 5 uppsatser innehållade orden Palmaria palmata.
1. Cultivating red seaweed Palmaria palmata. Cultivation method and attitudes in the seaweed industry.
Master-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för marina vetenskaperSammanfattning : The purpose of this thesis is to evaluate the prospects of cultivating P. palmata from a technical point of view and to gain knowledge on the industry perspective in Scandinavia. The method was developed based on a pilot study done at Tjärnö Marine Laboratory and proceeded with new trials of cultivation techniques. LÄS MER
2. Per- och polyfluorerade alkylsubstanser (PFAS) i odlade alger för livsmedelskonsumtion
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknikSammanfattning : Per- och polyfluorerade alkylsubstanser är framväxande syntetiska föroreningar som är spritt över alla ekosystem. Per- och polyfluorerade alkylsubstanser har fått ökad regulatoriska och allmän uppmärksamhet på grund av deras egenskaper av att vara persistenta, bioackumulerande i trofinnivåer och toxiska. LÄS MER
3. Possibilities of three Swedish wild grown macroalgae : a study of three wild grown macroalgae in Swedish water,Saccharina latissima, Ulva lactuca and Palmaria palmata, andthe potential of uses in aspect of nutrition
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Macroalgae are an important energy source in several parts of the world and the popularity of algae has increased because of the specific properties. Due to the good gelling properties of macroalgae, algae derived products such as alginates can be used as additives commonly used as stabilizers in several food items. LÄS MER
4. Separation and Extraction of Proteins and Polysaccharides from the Seaweed Palmaria Palmata using Enzyme Digestion
Master-uppsats, Lunds universitet/Tillämpad biokemiSammanfattning : Inom matindustrin och djurfoderindustrin finns det stor potential för användning av tång som näringsrikt födoämne. Palmaria palmata (P. Palmata), eller i vardagligt tal, dulse är ett rött sjögräs med högt proteininnehåll (8-35%), som innehåller många mineraler som t.ex. LÄS MER
5. Separation and Extraction of Proteins and Polysaccharides from the Seaweed Palmaria Palmata using Enzyme Digestion
Master-uppsats, Lunds universitet/Tillämpad biokemiSammanfattning : Vetenskapliga artiklar föreslår att xylan är delvis bundet till proteinerna i dulse. Detta kan leda till minskad tillgänglighet av proteinerna och leda till svårigheter att smälta dessa i tarmen. LÄS MER