Sökning: "Pastörisering"

Visar resultat 1 - 5 av 24 uppsatser innehållade ordet Pastörisering.

  1. 1. Råmjölkens användningsmöjligheter och egenskaper : the uses and properties of colostrum

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Signe Magnussen; [2022]
    Nyckelord :råmjölk; näringsämnen; bearbetning; livsmedel;

    Sammanfattning : Råmjölken är den första mjölken som däggdjur producerar efter födsel. Råmjölken är rik på makro- och mikronäringsämnen, immunmodulatorer och tillväxtfaktorer. Råmjölken produceras ungefär de tre första dagarna efter födseln. Kon producerar mer råmjölk än vad kalven behöver. LÄS MER

  2. 2. Flow of non-starter lactic acid bacteria : from to silage to raw milk to cheese

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :John Johansson; [2022]
    Nyckelord :Non-starter lactic acid bacteria; herbage; silage; raw milk; cheese; Lactiplantibacillus plantarum; Lacticaseibacillus paracasei; Lacticaseibacillus casei;

    Sammanfattning : Modern cheese manufacturing uses a known starter culture of lactic acid bacteria (SLAB) for the fermentation of lactose to lactic acid. There is, however, often a second fermentation in cheese manufacturing by non-starter lactic acid bacteria (NSLAB). LÄS MER

  3. 3. Industriäppelproduktion : nya metoder för att effektivisera svensk odling

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Axel Tullgren; Elias Hüllert Åkesson; [2022]
    Nyckelord :Malus domestica; Mekanisk äppelskörd; Industriäpplen; Ciderproduktion; Markfrukt; Skördningseffektivitet; Odlingssystem; Svensk industrifruktodling av äpple; Cideräpple; Äppelodling;

    Sammanfattning : I det här arbetet beskrivs en ny typ av odlingssystem för svenska äppelodlare. Som det ser ut idag förlitar sig förädlingsindustrin på tillgång till handplockad konsumtionsfrukt som inte lämpar sig för direktkonsumtion. LÄS MER

  4. 4. Pasteurization, regulation, optimization and process design for warm swelling fruit drinks

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Gabriel Andersson; [2019]
    Nyckelord :Pasteurization; Pastörisering; Fruit drink; Heat exchanger; värmeväxlare; pressure drop; tryckfall; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : The purpose of this master thesis project was to compare two pasteurizers (pasteurizer 31 and 52) at Österlenmejeriet AB (ÖMAB) in Lunnarp, which is a part of Danone, France and once the differences were clear the goal was to have them equalized in the aspect of heating effects/temperature treatments/heating load and processing parameters. The products that are mainly pasteurized on these pasteurizers are ProViva, which is a fruit juice with added lactobacillus plantarum. LÄS MER

  5. 5. Intern logistik, industriella projekt med utvald processutrustning

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för ingenjörsvetenskap

    Författare :Gabi Saiegh; Alaa Zaki; [2016]
    Nyckelord :Värdeflödesanalys; Effektivisering; Pastörisering;

    Sammanfattning : En förstudie av produktionen på ett företag gjordes med syfte att kartlägga produktionen på pastöriseringsavdelningen och därefter skapa ett förbättringsförslag. Målet med projektet är att arbeta fram två förbättringsförslag på åtgärder för att minska slöseriet på pastöriseringsavdelningen, ta fram en standard avseende arbetssättet i pastöriseringsavdelningen och jämföra det nya arbetssättet med det tidigare samt att ta fram ett förbättringsförslag avseende arbetssättet i orderhanteringen. LÄS MER