Sökning: "Pastry"
Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade ordet Pastry.
1. "Kanske för mycket vetebröd" : Attityder till och vanor kring mellanmål bland personer över 65 år
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskapSammanfattning : Inledning: Mat och måltider har stor betydelse för att förebygga åldersrelaterad ohälsa. Äldre har ett ökat behov av protein och mellanmål är ett ypperligt tillfälle för att de ska få i sig mer protein. LÄS MER
2. "Vargen kunde behållas i södra Sverige" : Om ulveproblematikken i det svenske reinbeiteområdet, slik den framstilles i tidsskriftet Samefolket
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Historiska institutionenSammanfattning : The Sami has lived of reindeer husbandry for more than a thousand years, but the reindeer has also been an important prey for predators as wolverines, bears, lynx’ and wolfs. For the reindeer and their own survival, the Sami therefor have developed a unique knowledge regarding predators they must avoid, of which the wolf is the worst of them all. LÄS MER
3. Förbättring av ”overall equipment effectiveness” vid Pågen : Analys och problemlösning för en effektivare produktion
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för ekonomi, teknik och samhälleSammanfattning : The thesis work was carried out at Pågens bakery in Gothenburg, the bakery produces both bread and pastry. The bakery has a total of eleven production lines with varying products and number of products per line. LÄS MER
4. Attacks on structured P2P overlay networks : Simulating Sybil Attacks
Master-uppsats, Avdelningen för informations- och kommunikationssystemSammanfattning : .... LÄS MER
5. Det centrala innehållet i kursplanen för Konditori 1 : En undersökning om problematiken för lärare att följa kursplanen och tolka dess kunskapskrav
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap (from 2013)Sammanfattning : As a teacher in baking and patisserie courses there can be difficulties in following the curriculum for Patisserie 1. If this leads to an education that is not the same for all the schools in the country, it creates a problem that has to be solved. LÄS MER