Sökning: "Per Axelsson"

Visar resultat 16 - 20 av 53 uppsatser innehållade orden Per Axelsson.

  1. 16. HR-medarbetares upplevelser kring spelprevention och policyimplementering på arbetsplatsen

    Kandidat-uppsats, Stockholms universitet/Psykologiska institutionen

    Författare :Martin Axelsson; [2017]
    Nyckelord :Gambling prevention; Human Resources; HR; Human Resource Management; gamling; gambling guidelines; gambling policies; problematic gambling; betting; harmful use; online gambling; workplace environment; workplace learning; public health; HR implementation; Spelprevention; spelproblem; organisationspedagogik; folkhälsa; Folkhälsomyndigheten; nätcasino; kasinospel; onlinespel; spelmissbruk; medberoende; mobilspel; skadligt bruk; missbruk; riskbruk; hasardspel; spel om pengar; betting; Alna; undervisning på arbetsplatsen; policys och riktlinjer kring skadligt bruk; datorspelsmissbruk; implementering av riktlinjer; HR; Human resources; Human resource management; arbetsplatslärande; HR implementering;

    Sammanfattning : Skadligt bruk är ett brett begrepp som omfattar många olika former av bruk, till exempel av alkohol, droger eller spel om pengar vilket kan påverka arbetsprestationen negativt hos en arbetstagare. På uppdrag av Folkhälsomyndigheten ville man värdera verkningsgraden av genomförda utbildningsinsatser kopplat till problematiskt spelande. LÄS MER

  2. 17. Effektivisering och förbättring av produktionslinje

    Kandidat-uppsats,

    Författare :Frida Axelsson; Henrik Ölmén; [2017]
    Nyckelord :Effektivisering; Produktionsutveckling; Ergonomi;

    Sammanfattning : Examensarbete är utfört på Kvibille Mejeri och innefattar att utforma en paketeringslinje för ädelost. Dagens linje har en maximal produktionskapacitet på två ton per dag, räknat på att det är tre aktörer på linjen. Produktionen innefattar tre olika produkter som ska paketeras. LÄS MER

  3. 18. The Presence of Alcohol in Swedish Lifestyle Blogs : An exploratory study on if and how the presence of alcoholic beverages on Swedish blogs may affect young females’ intention to pursue alcohol consumption.

    Magister-uppsats, Högskolan i Jönköping/IHH, Företagsekonomi

    Författare :Anton Axelsson; Charles Yousef; [2017]
    Nyckelord :Alcohol; social influence marketing; blogs; young females; intentions;

    Sammanfattning : Background: Alcohol has become ubiquitous in Swedish lifestyle blogs, as alcohol can be present in one third or one fifth of blog posts in some of Sweden’s biggest lifestyle blogs. Research suggests that exposure to media and commercial communications on alcohol increases consumption and that users and user-generated content related to alcohol and drinking may intensify social norms around alcohol consumption. LÄS MER

  4. 19. ”Det är nog bara fantasin som sätter stopp för vad man kan    göra” : Intervjustudie med tre lärare och en IT-pedagog om digital undervisning

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Örebro universitet/Institutionen för humaniora, utbildnings- och samhällsvetenskap

    Författare :Madelene Axelsson Blöhse; Ivan Cosic; [2017]
    Nyckelord :En-till-en; 1:1; digital pedagogik; digital kompetens; digitala enheter i undervisning; digital;

    Sammanfattning : Syftet med denna studie är att undersöka vilka pedagogiska möjligheter som finns i och med användningen av digitala enheter genom att undersöka hur de kan användas som pedagogiskt verktyg i undervisningen. Den tidigare forskningen är begränsad inom digital pedagogik varför det är viktigt att forska på ämnet. LÄS MER

  5. 20. Restaurangers förhållningssätt till hållbar matkonsumtion : En studie av restauranger på KTH campus med tonvikt på animaliska livsmedel

    Kandidat-uppsats, KTH/Industriell ekologi

    Författare :Elin Axelsson; Mikaela Jennerot; [2017]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Dagens livsmedelproduktion står för uppemot 30 % av världens totala växthusgasutsläpp. Den grad av klimatpåfrestning ett livsmedel har beror på olika faktorer som t ex produktionsmetod och transport, där tidigare forskning visat på att animaliska produkter är de livsmedel som har störst klimatavtryck. LÄS MER