Sökning: "Pike-Perch"
Hittade 5 uppsatser innehållade ordet Pike-Perch.
1. Recognizing cultural value infood : Case study of Pike-Perch in Hjälmaren & Mälaren,Sweden
Master-uppsats, Uppsala universitet/Industriell teknikSammanfattning : Food culture emerges as a social culture and can be summarized through its historicaldevelopment process. The exploration of socio-cultural analysis of food with sociologicalapproaches has emerged in research due to the increased awareness of modern societies’motivations to discover other cultures through food. LÄS MER
2. The influence of northern pike on the diet of Eurasian perch
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskapSammanfattning : Top predators in aquatic ecosystems often have strong top-down effects on the ecosystem. Northern pike (Esox lucius) has been documented to cause whitefish (Coregonus lavaretus) populations to diverge into different ecomorphs. LÄS MER
3. Evolutionära effekter av fiske på gös?
Magister-uppsats, SLU/Dept. Of Aquatic ResourcesSammanfattning : Fisk betraktas numer som både en ekologisk och ekonomisk resurs som därför bör nyttjas på ett uthålligt sätt. Ett hållbart fiske innebär att människan ska kunna fortsätta fiska under lång tid framöver. Lagar och fiskeförvaltning reglerar fisket och påverkar därigenom fisk-bestånden, på kort men också på lång sikt. LÄS MER
4. 36 nyanser av torsk : en osteologisk analys av fiskben från Hemmor i Dalbo i När sn på Gotland
Kandidat-uppsats, Institutionen för kultur, energi och miljöSammanfattning : The purpose of this paper was to analyze fishbones from the Pitted Ware Culture settlement named Hemmor. in Dalbo, När parish on Gotland. The fishbones are unburnt and derive from one specific culture layer (c:6) in trench one VI:7, and radiocarbon dated to 2600-2300 BC cal. In this paper I wanted to answer these following questions:1. LÄS MER
5. Dietary Mercury Exposure in selected Norwegian Municipalities : The Norwegian Fish and Game Study, part C.
Master-uppsats, Nordiska ministerrådet/Nordic School of Public Health NHVSammanfattning : Improved and detailed knowledge regarding dietary mercury exposure in the Norwegian population is considered important as part of a national monitoring of exposure to hazardous environmental contaminants. Mercury is still regarded an important pollutant in Norway, reflected in the priority list for the Norwegian Pollution Control Authority (Norwegian: Statens forurensningstilsyn, SFT) from 1996. LÄS MER