Sökning: "Pisum sativum"
Visar resultat 1 - 5 av 19 uppsatser innehållade orden Pisum sativum.
1. Detection of root borne pathogen causing pea root rot by using minion sequencing
Magister-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för biovetenskapSammanfattning : Pea (Pisum sativum L.) is the most cultivated pulse in the temperate zone, economically important with high nutritional value (high protein content of 20-30%) and relatively low cost. Root rot is its predominant disease, it is referred to as root rot complex because it involves many pathogens. LÄS MER
2. Detection Of Soil Borne Pathogens Causing Pea Root Rot Using Minion
Magister-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för biovetenskapSammanfattning : Peas are small spherical seedpod of the pod fruit Pisum sativum. It is of great nutritional value containing vitamins, carbohydrates, proteins, and several minerals. A variety of diseases affects peas through a number of pathogens including insects, viruses, bacteria and fungi. LÄS MER
3. Genbanksmaterial av ärt och åkerböna : en inventering av tillgängliga växtgenetiska resurser för förädling för svenska förhållanden
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Sammanfattning : För att kunna trygga livsmedelsförsörjningen i världen krävs grödor som är anpassade för odling i olika klimatregioner. Genom växtförädling kan nya sorter av grödor, som är bättre anpassade, tas fram. LÄS MER
4. Saponiner i ärta : biosyntes av soyasaponiner och dess genetiska mekanismer i ärtväxter
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Sammanfattning : Efterfrågan på proteinrika vegetabiliska livsmedel ökar och intresse finns från både konsument, politiker och industri att använda svenskodlade råvaror i större utsträckning. Ärta (Pisum sativum L. LÄS MER
5. Screening of pea varieties of Sweden : for physical, chemical & functional properties
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : There is a need for improved resource efficiency in the food chain, while still producing nutritious foods with a low environmental impact. A crop with a favourable nutritional profile, while being well suited for cultivation in Swedish environmental condition is the field pea (Pisum Sativum L.). LÄS MER