Sökning: "Plant-based alternatives"

Visar resultat 1 - 5 av 48 uppsatser innehållade orden Plant-based alternatives.

  1. 1. Coverage increase in a plant-based BB cream formulation with natural pigments

    Master-uppsats, KTH/Kemi

    Författare :Leelou Zoé Billot; [2024]
    Nyckelord :BB cream; Coffee; Coverage; Formulation; KAFFAGE®; BB cream; kaffe; täckning; formulering; KAFFAGE®;

    Sammanfattning : Kaffe Bueno, ett bioteknologiskt start-up-företag dedikerat till framsteg inom naturliga och gröna produkter, fokuserar på att utnyttja den outnyttjade potentialen hos kaffebiprodukter genom grön kemi och bioteknik. Då endast 1% av kaffet används för bryggning, extraherar företaget lösliga och olösliga produkter genom en uppdelning mellan ett oljeutvinning och ett efterföljande vattenuttag, vilket bidrar till att sänka CO2-utsläppen per värde och en cirkulär ekonomi. LÄS MER

  2. 2. Maybe meat, maybe not? Analysing Swedish consumers’ preferences for plant-based meat alternatives

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Emilia Mattsson; [2023]
    Nyckelord :willingness to pay; plant-based meat alternatives; discrete choice experiment; random utility theory; consumer behaviour;

    Sammanfattning : Plant-based meat alternatives (PBMAs) have grown in both demand and diversified supply. As follows, there has recently been an increase in research studying consumers' behaviour towards these products. This thesis aimed to add to the growing literature by analysing Swedish consumers' preferences for PBMAs. LÄS MER

  3. 3. Technical Aspects of Plant-based Protein Coagulation for Cheese Analogues

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Fardos Dana El Soudi; [2023]
    Nyckelord :Cheese analogues; Coagulation; Fava Bean; Plant-based; Protein; Soybean and Sustainability.;

    Sammanfattning : This report highlights the importance of exploring alternative protein sources to produce sustainable and nutritious cheese analogues. Using legumes such as soybeans and fava beans can be a crucial step towards reducing our reliance on animal products. While also staying within the planetary boundaries, in line with the United Nations global goals. LÄS MER

  4. 4. Komjölk kontra växtbaserade alternativ : en jämförande studie kopplat till näringsinnehåll, hälsa och miljöpåverkan

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Linnéa Andersson; [2023]
    Nyckelord :Näringsinnehåll; miljö; komjölk; växtbaserade alternativ;

    Sammanfattning : Den här uppsatsens syfte är att utifrån näringsinnehåll, hälso- och miljöpåverkan jämföra komjölk med växtbaserade alternativ. De växtbaserade dryckerna som rapporten belyser är havre-, soja- och mandeldryck. En litteraturstudie har genomförts varvid flera olika databaser har använts. LÄS MER

  5. 5. Where's the beef? A quantitative study of the impact of advertising claims on consumer beliefs, attitudes and behavioral intentions in the context of plant-based meat

    D-uppsats, Handelshögskolan i Stockholm/Institutionen för företagande och ledning

    Författare :Ida Hanhirova; Sophie Wellié; [2023]
    Nyckelord :Plant-based meat; Advertising; Claims; Sustainable consumption; Theory of Planned Behavior;

    Sammanfattning : With a growing population to feed and increased focus on reducing unsustainable (for both the planet and the body) food practices, meat consumption and reduction has become a hot topic. Although an increasing number of people are choosing to ditch dairy and say no to meat, most people in the Western world do consume meat, and enjoy doing it. LÄS MER