Sökning: "Plant-based"
Visar resultat 21 - 25 av 227 uppsatser innehållade ordet Plant-based.
21. Are Roles The ‘Salt and Pepper’ of Ecosystems?
Magister-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Purpose: The thesis aims to address the different roles incumbent firms can take in the emerging plant-based ecosystem and to contribute with new understandings related to these ecosystems. Theoretical framework: The theoretical foundation for the thesis is rooted in theories on systems thinking, ecosystems and with a discussion around the roles that are inherent in ecosystems. LÄS MER
22. Swedish “tofu” from faba beans : a textural and structural analysis
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Tofu, a traditional soybean product, is a popular plant-based alternative which could potentially be produced from Swedish-grown faba beans (Vicia faba L.). The aim of this project was to asses the viability of producing a tofu-like faba bean product using food grade gypsum (calcium sulphate) as coagulant. LÄS MER
23. Legumes as protein-based alternatives to meat: A case study of Färsodlarna and Stacky’s
Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaperSammanfattning : The urgent action needed to achieve the goals within the Paris Agreement and restrict the increase of global warming to 1,5 degrees calls for adaptation across the whole of society. One way to reduce anthropogenic greenhouse gas emissions is to enable a transition towards a sustainable food system, from meat products to more plant-based products including the consumption of more legumes. LÄS MER
24. Planteringspunktens påverkan på plantöverlevnad
Kandidat-uppsats, SLU/School for Forest ManagementSammanfattning : Skogsvårdslagen har sedan 1903 satt krav på återväxt på avverkade skogsmarker. Skyddet för dessa plantor har historiskt gått från kemisk plantbehandling till mekaniskt skydd och olika former av markbehandling. LÄS MER
25. Exploring the Potential Plant Proteins as Structuring Agents: Designing Plant Based Alternatives to Dairy Products
Master-uppsats, KTH/Industriell bioteknologiSammanfattning : Dagens livsmedelsindustri genomgår just nu ett skifte mot mer hållbara lösningar. Ett område som kräver större fokus är utveckling av växtbaserade substitut för kött- och mjölkprodukter. Den största utmaningen här är att utveckla produkter med näringsinnehåll, textur och smak som efterliknar de animaliska produkterna. LÄS MER