Sökning: "Pork"
Visar resultat 11 - 15 av 86 uppsatser innehållade ordet Pork.
11. Isterband av Mjölmask
M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTHSammanfattning : It is now allowed to sell mealworm (Tenebrio molitor) for food consumption, and it will probably play a major role in the search for future protein sources. The climate footprint of the mealworm is considerably smaller than for traditional livestock and is therefore of interest. LÄS MER
12. Svenska jägares uppfattningar om förebyggande åtgärder och övervakning av afrikansk svinpest hos vildsvin i Sverige
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Afrikansk svinpest (ASF) är en allvarlig virussjukdom som drabbar grisdjur. Sjukdomen finns i många delar av världen och orsakar ofta en mycket hög dödlighet hos drabbade tamgrisar och vildsvin. På grund av dess påverkan på grisproduktionen har ASF medfört stora socioekonomiska konsekvenser i drabbade områden. LÄS MER
13. Effektivisering av lagerhållningsprocess : Standardisering för hanterbar uppföljning av svinn i produktion
M1-uppsats, Jönköping University/Tekniska HögskolanSammanfattning : There are many costs that companies do not get paid for, i.e., none-values-added costs, waste of material in the production process also known as solid waste is an example of such a cost. Solid waste includes left over of materials that aren ́t reusable after the production process is completed and end up as cassation. LÄS MER
14. What is school food service quality? (part 1) : exploring perceptions of service quality among children and food service professionals in Sweden
Magister-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskapSammanfattning : Background: Every year 260 million lunch meals are served in Swedish schools. To design sustainable meals that are eaten and appreciated by the children, not only the food is important but also to understand how the meeting between the Food Service Professionals (FSP) and the children, and part of the service provided, affects the children's overall meal experience. LÄS MER
15. Köttproducenter och processen för miljöcertifiering : En kvalitativ studie om miljömärkningar ur köttproducentens perspektiv
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/FöretagsekonomiSammanfattning : Studien behandlar köttproducenternas egna åsikter och tankar kring miljömärkningaroch ekologisk produktion. Tidigare studier har främst behandlat konsumenten och dennes attityd gentemot certifieringar och producenterna har befunnit sig i bakgrunden som tysta åskådare. LÄS MER