Sökning: "Probiotics"

Visar resultat 11 - 15 av 91 uppsatser innehållade ordet Probiotics.

  1. 11. Probiotika som förebyggande och lindrande behandling mot Clostridium difficile i samband med antibiotikabehandling

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskap

    Författare :Nathalie Burén; Nadia Khanzadeh Yazdi; [2021]
    Nyckelord :Antibiotics; Probiotics; Clostridium difficile; Antibiotika; Probiotika; Clostridium difficile;

    Sammanfattning : Bakgrund: Antibiotikabehandling kan medföra gastrointestinala besvär hos patienter. En vanlig orsak till detta är bakterien Clostridium difficile som normalt kan återfinnas i tarmfloran. Vid antibiotikabehandling kan flera av tarmflorans goda bakterier slås ut vilket kan resultera i att C. LÄS MER

  2. 12. Evaluation of Novel Probiotics Acting on Seaweed Biomass

    Master-uppsats, Lunds universitet/Bioteknik (master); Lunds universitet/Bioteknik (CI)

    Författare :Tushar Kaushik; [2021]
    Nyckelord :Seaweed; Alaria escuenta; Probiotics; Lactic acid bacteria; Biotechnology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Fermentation is a technique which has been employed for the preservation of food since time immemorial. With a growing population comes the challenge of providing accessible and nutritious food and at the same time adapting a sustainable approach to achieve the desired target. LÄS MER

  3. 13. γ-aminobutyric acid Rich Foods : methods for production and the effects of intake

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Agnes Sjöblom; [2021]
    Nyckelord :gamma-aminobutyric acid; GABA; GABA tea; fermentation; functional food; probiotics; lactic acid bacteria;

    Sammanfattning : The current widespread interest in healthy lifestyle creates a demand for functional foods. New nutritious food products and supplements are launched on the market and products enriched with γ-aminobutyric acid (GABA) constitutes some of them. γ-aminobutyric acid is a widely present amino acid in plants, animals, fungi and microorganisms. LÄS MER

  4. 14. Effekt och säkerhet av probiotika vid behandling av IBS-D

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Mattias Lanelöv; [2021]
    Nyckelord :Probiotika; Irritable bowel syndrome; IBS-D; diarré;

    Sammanfattning : Bakgrund: Irritable bowel syndrome (IBS) karakteriseras av obehag i magtarmkanalen och förändrade avföringsvanor. Sjukdomen delas in i subtyperna IBS-C (förstoppning), IBS-D (diarré), IBS-M (blandad) och IBS-U (odiagnostiserad). Patofysiologin och etiologin är inte klarlagd, men bland annat störd tarmflora och inflammation har föreslagits. LÄS MER

  5. 15. Utfodringsstrategier för minskade metanutsläpp från enterisk fermentering hos mjölkkor

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Agricultural Research for Northern Sweden

    Författare :Lisa Stensson; [2021]
    Nyckelord :idisslare; växthusgas; foder; hållbarhet;

    Sammanfattning : Metan är en potent växthusgas som delvis produceras under fermentering i våmmen på idisslare. Utsläppen av metan från enterisk fermentering står idag för en betydande andel av utsläppen från hela jordbrukssektorn. LÄS MER