Sökning: "Producenternas"
Visar resultat 1 - 5 av 66 uppsatser innehållade ordet Producenternas.
1. Local food networks - value creation and the role of the producer
Master-uppsats, SLU/Dept. of Forest EconomicsSammanfattning : The rise of interest in local food has given rise to many new forms of food supply chains, socalled Alternative food networks. One such network is the Facebook-based REKO, where consumers can purchase food products directly from the producers without intermediaries. This has also given rise to new forms of values regarding food. LÄS MER
2. Enabling a Circular Economy with Digital Product Passports: Information Requirements and Data Collection Practices
Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Sammanfattning : Circular and digital transformations are key focal points in the European Commission's regulations and directives, as evidenced by the proposed Ecodesign for Sustainable Products Regulation. This regulation aims to reduce the environmental impact of products throughout their life cycles. LÄS MER
3. Naturvin - Producenters föreställningar om en certifiering inom Europeiska unionen
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Följande studie är en induktiv kvalitativ studie baserad på semistrukturerade intervjuer. Syftet var att synliggöra europeiska naturvinsproducenters föreställningar om en certifiering av naturvin reglerad av EU. Studiens bakgrund belyser komplexiteten av begreppet naturvin samt certifieringar och deras effekt på marknaden. LÄS MER
4. Går det att öka graden av självförsörjning? : en jämförelsestudie mellan svensk nötkötts- och spannmålsproduktion
Master-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Ett omtalat uttryck är LRF:s (Lantbrukarnas riksförbund) påstående om att ”varannan tugga i Sverige är importerad”. Det innebär att Sveriges totala självförsörjningsgrad uppgår till 50 procent och landet är därmed beroende av importhandel. Svensk nötköttsproduktion har en stor betydelse för jordbrukets uthållighet. LÄS MER
5. Value capturing through business model adaptations to sustainability : case studies from the primary production stage of the Swedish agri-food supply chain
Master-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : Incomplete competition in the agri-food supply chain is a concern for many weaker actors, such as farmers. This qualitative study is done to develop an understanding of how business model innovation in farm businesses changes farmers’ perceived satisfaction with supply chain value capture. LÄS MER