Sökning: "Proteins"

Visar resultat 1 - 5 av 796 uppsatser innehållade ordet Proteins.

  1. 1. Does an increased intake of dietary proteins lead to improvements in perceptions of appetite in people with obesity during a period of calorie restriction?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Alexander Hidén; Daniel Karevi; [2021-08-06]
    Nyckelord :Systematic review; Protein; Obesity; Satiation; Appetite; Systematisk översiktsartikel; Protein; Fetma; Mättnad; Aptit;

    Sammanfattning : SammanfattningTitel: Leder ett högre proteinintag till förbättrade aptitrelaterade känslor hos obesa personer under en period av kalorirestriktion?Författare: Alexander Hidén, Daniel KareviHandledare: Therese KarlssonExaminator: Sofia KlingbergLinje: Dietistprogrammet, 180/240 hpTyp av arbete: Självständigt arbete i klinisk nutrition, 15 hpDatum: 2021-04-01Bakgrund: Övervikt och fetma är en växande pandemi på global skala. Protein har länge ansetts ge positiv effekt på mättnad och aptit, vilket, om använt, skulle kunna leda till en mer effektiv viktminskningsbehandling hos överviktiga och obesa. LÄS MER

  2. 2. OLJEMÅLERI PÅ PAPPER Undersökning av material och tillstånd hos en målning av Elisabeth Jerichau-Baumann

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kulturvård

    Författare :Elin Skarp; [2021-07-16]
    Nyckelord :oil painting; paper support; cardboard; 19th century; conservation;

    Sammanfattning : Uppsats för avläggande av filosofie kandidatexamen med huvudområdet kulturvård med inriktning mot konservering.2021, 180 hpGrundnivå2021:9... LÄS MER

  3. 3. Alkaline Protein Extraction of Oat Bran and Oat Endosperm Flour - the Effect of pH during Extraction and Precipitation

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Bella Nielsen; Alva Rodhe; [2021]
    Nyckelord :Oats; Protein; Alkaline extraction; Protein extraction; Plant-based proteins; Oat protein; Oat bran; Oat endosperm; Iso-electric precipitation; Food engineering; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : An increased understanding of the negative impacts of animal-based proteins, on both environment and health, has led to a rise in the demand for plant-based proteins. To meet the demands, conventional crops must be efficiently utilized. LÄS MER

  4. 4. Investigation on Cell-Cell Junctions by Inhibition of Na,K-ATPase Activity

    Master-uppsats, KTH/Tillämpad fysik

    Författare :Caroline Boström; [2021]
    Nyckelord :NaK-ATPase; Ouabain; Cell junctions; ECadherin; Occludin; Claudin7; Western Blot; Fluorescent Imaging; Tight junctions; Adherens Junctions; Immunocytochemistry; Ouabain; NaK-ATPase; ECadherin; Occludin; Claudin7; Western Blot; Immunocytokemi; Cellkontakter; Fluorescernsmikroskopi;

    Sammanfattning : This thesis report investigates the effect on cellcell junction proteins when the Na,K-ATPase (NKA) is inhibited. The main goal is to develop an understanding of how the NKA activity regulates the cell junction proteins. The investigated proteins are the adherens junction protein ECadherin, and the tight junction proteins Occludin and Claudin7. LÄS MER

  5. 5. Building a Fluorescence Correlation Spectroscopy (FCS) instrument followed bytesting the boundaries of FRET-FCS

    Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för teknikvetenskap (SCI); KTH/Skolan för teknikvetenskap (SCI)

    Författare :Isabell Weinberg-Krakowski; Evelina Stenseth; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Understanding biological systems oftentimes requires mapping the behaviors of biomolecules on small scales such as single proteins or nucleic acids. Fluorescence Correlation Spectroscopy (FCS) is a group of particularly noninvasive and sensitive fluorescence-­based techniques that can be used for this purpose. LÄS MER