Sökning: "Ready-to eat salads"
Hittade 4 uppsatser innehållade orden Ready-to eat salads.
1. Effects and safety of selected antagonistic bacteria against Escherichia coli in leafy green vegetables
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : We live in a busy world, where the demand of ready-to-eat (RTE) salad products has increased rapidly in a relatively short time. Despite of being an easy and fast way to add more vegetables to the daily diet, RTE salads have a serious underlying risk and the amount of vegetable-derived foodborne disease outbreaks has been increasing. LÄS MER
2. Listerios under graviditet
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Listeria monocytogenes är en bakterie som förekommer i livsmedel. Friska personer kan få i sig bakterien utan att det orsakar sjukdom, men stora mängder kan leda till en icke-invasiv form av listerios som ger gastrointestinala besvär. LÄS MER
3. Hållbarhetsförlängning av skuren isbergssallat genom paketering i modifierad atmosfär
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : Problem definition: The production, sale and consumption of ready to eat-vegetables and salads have increased at a frantic pace over the last decade and this trend shows signs of continuing. This very much depends on that ready to eat-salads are minimally processed and contain no artificial additives. LÄS MER
4. Salmonella och verotoxinproducerande E. coli i färdigsallader
Kandidat-uppsats, SLU/Horticulture (until 121231)Sammanfattning : Färdigsallader är en produktgrupp som blir allt mer populär. Dessvärre har det på senare år förekommit ett antal utbrott där människor har smittats av tarmbakterier som Salmonella och verotoxinproducerande Escherichia coli i olika ouppvärmda produkter som till exempel böngroddar från Tyskland. LÄS MER