Sökning: "Ready-to eat salads"

Hittade 4 uppsatser innehållade orden Ready-to eat salads.

  1. 1. Effects and safety of selected antagonistic bacteria against Escherichia coli in leafy green vegetables

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Noora Ulla Annikki Nurminen; [2017]
    Nyckelord :ready-to-eat salad; Antagonist; Escherichia coli; food technology; livsmedelsteknologi; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : We live in a busy world, where the demand of ready-to-eat (RTE) salad products has increased rapidly in a relatively short time. Despite of being an easy and fast way to add more vegetables to the daily diet, RTE salads have a serious underlying risk and the amount of vegetable-derived foodborne disease outbreaks has been increasing. LÄS MER

  2. 2. Listerios under graviditet

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Emma Bengtsdotter; [2013]
    Nyckelord :Listeria monocytogenes; listerios; graviditet; livsmedel; kostråd; zoonosis;

    Sammanfattning : Listeria monocytogenes är en bakterie som förekommer i livsmedel. Friska personer kan få i sig bakterien utan att det orsakar sjukdom, men stora mängder kan leda till en icke-invasiv form av listerios som ger gastrointestinala besvär. LÄS MER

  3. 3. Hållbarhetsförlängning av skuren isbergssallat genom paketering i modifierad atmosfär

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Peter Kvist; [2012]
    Nyckelord :Earth and Environmental Sciences; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Problem definition: The production, sale and consumption of ready to eat-vegetables and salads have increased at a frantic pace over the last decade and this trend shows signs of continuing. This very much depends on that ready to eat-salads are minimally processed and contain no artificial additives. LÄS MER

  4. 4. Salmonella och verotoxinproducerande E. coli i färdigsallader

    Kandidat-uppsats, SLU/Horticulture (until 121231)

    Författare :Joakim Sjöstrand; [2012]
    Nyckelord :E. coli; Salmonella; Verotoxin; Shigatoxin; Shiga-like toxin; EHEC; Färdigsallad; Ready-to eat salads;

    Sammanfattning : Färdigsallader är en produktgrupp som blir allt mer populär. Dessvärre har det på senare år förekommit ett antal utbrott där människor har smittats av tarmbakterier som Salmonella och verotoxinproducerande Escherichia coli i olika ouppvärmda produkter som till exempel böngroddar från Tyskland. LÄS MER