Sökning: "Rebecka Sterner"

Hittade 2 uppsatser innehållade orden Rebecka Sterner.

  1. 1. Phytic acid in faba bean : the effect of pH, soaking time and heat-treatment to reduce the phytic acid content offaba bean

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Rebecka Sterner; [2022]
    Nyckelord :Plant-based food; Vicia faba; phytic acid; soaking treatment; anion-exchange chromatography; colorimetric method;

    Sammanfattning : To feed a globally growing population, a challenging shift in the usage of today’s food system is required. This includes a shift towards more sustainable human diets, with increased levels of protein from plant-based sources. Faba bean (Vicia faba L. LÄS MER

  2. 2. Jod i mjölk : vad påverkar innehållet

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Rebecka Sterner; [2020]
    Nyckelord :näringsinnehåll; foder; rapsfröprodukter; spendoppningsmedel; ; hälsa; nutrition;

    Sammanfattning : Globalt är jodbrist ett av de allvarligaste hälsoproblemen. Delar av befolkningar i flertalet utvecklade länder som tidigare har haft tillräckliga intag av jod har idag jodbrist. LÄS MER