Sökning: "Recommendations of the National food administration"

Visar resultat 1 - 5 av 13 uppsatser innehållade orden Recommendations of the National food administration.

  1. 1. Emergency Water Planning and the Issues with making Drinking Water Accessible for Everyone

    Master-uppsats, Umeå universitet/Kulturgeografi

    Författare :My Andreasson; [2018]
    Nyckelord :emergency water plan; drinking water shortage; Livsmedelsverket; accessibility; justice;

    Sammanfattning : In Sweden, the access to drinking water is something that often is taken for granted. But several incidents where regions have found themselves without drinking water shows that we should be more concerned about crisis management concerning drinking water. LÄS MER

  2. 2. Analys av underrättelser från Livsmedelsverkets officiella veterinärer till Länsstyrelsen i Jönköpings län : slakteriunderrättelsernas utveckling och potential med fokus på djurskydd och djurvälfärd

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Ylva Nilsson; [2016]
    Nyckelord :djurskydd; länsstyrelse; slakt; officiell veterinär; underrättelser;

    Sammanfattning : På slakterierna i Sverige arbetar officiella veterinärer som är anställda av Livsmedelsverket för att kontrollera smittskydd, livsmedelssäkerhet och djurskydd. 2014 publicerade Jordbruksverket utkastet till en ny vägledning med syfte att underlätta veterinärernas bedömning av vad som är en djurskyddsbrist. LÄS MER

  3. 3. Undernäring på äldreboenden : En kvalitativ studie om hur nutritionsansvariga arbetar för att förebygga undernäring hos patienter på äldreboenden

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för arbets- och folkhälsovetenskap

    Författare :Kevin Broeng; [2015]
    Nyckelord :Undernäring; Förebyggande arbete; Äldreboenden; Måltidsplanering;

    Sammanfattning : Broeng, K. (2015). Malnutrition in the elderly care. A qualitative study about how nutrition managers works preventively against malnutrition with patients in the elderly care. LÄS MER

  4. 4. Livsmedelsval och näringsintag i svensk LCHF-kost ur ett folkhälsoperspektiv

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Jonsson David; [2013]
    Nyckelord :LCHF; Diet; Kolhydrater; Fett; Livsmedel; Näring; Folkhälsa;

    Sammanfattning : Bakgrund LCHF (Low Carbohydrate, High Fat) är en lågkolhydratskost som fått stort genomslag i Sverige. Svenska Livsmedelverket är oroliga för hur denna utveckling kommer att påverka folkhälsan, framförallt då kolesterolnivåerna i landet under samma period ökat. LÄS MER

  5. 5. Bättre kost till äldre på särskilt boende i Sävsjö kommun : en studie av ett förbättringsarbete

    Master-uppsats, HHJ. Kvalitetsförbättring och ledarskap inom hälsa och välfärd

    Författare :Anneli Tellmo Jung; [2013]
    Nyckelord :diet; improvement work; Lean; care of elderly; quality improvement; kost; äldreomsorg; förbättringsarbete; Lean;

    Sammanfattning : Sammanfattning   Syfte Syftet med förbättringsarbetet var att erbjuda de äldre på särskilt boende en bättre kost i enlighet med Livsmedelsverkets rekommendationer. Syftet med studien var att beskriva hur förbättringsarbetet genomförts, upplevts och påverkat kosten till de äldre på särskilt boende och kostpersonal i Sävsjö kommun. LÄS MER