Sökning: "Restaurang Bäst"

Visar resultat 1 - 5 av 15 uppsatser innehållade orden Restaurang Bäst.

  1. 1. TRÄDGÅR'N

    Kandidat-uppsats, KTH/Arkitektur

    Författare :Ida Dalgren; [2023]
    Nyckelord :utbildningscenter; Ösmo; växthus; odling;

    Sammanfattning : Hur blir en familj på 4 personer självförsörjande på grönsaker? Hur beskär du ett fruktträd? Hur får du dina råvaror att hålla länge? Hur förädlar du dina råvaror? För att bromsa den globala uppvärmningen behöver vi arbeta parallellt på flera fronter. Genom att bruka jorden och odla lokalt skapar vi naturliga kolsänkor samtidigt som utsläppen från transporter minskar. LÄS MER

  2. 2. Spisa, snacka, skrolla : en kvalitativ analys av den mellanmänskliga kommunikationen på apprestaurangen Pinchos

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Medie- och kommunikationsvetenskap; Lunds universitet/Institutionen för kommunikation och medier

    Författare :Frida Engdahl; Astrid Totté; [2022]
    Nyckelord :mellanmänsklig kommunikation; smartphone; app; digitalisering; digitala normer; restaurang; brus; Pinchos; Social Sciences;

    Sammanfattning : I dagens digitaliserade samhälle har en stor del av ansikte-mot-ansikte-kommunikation kompletterats eller fullt ut ersatts av digitala verktyg och lösningar. Ett exempel är restaurangkedjan Pinchos som digitaliserat restaurangupplevelsen genom att ersätta den traditionella kyparen med en app som gästen laddar ner på sin smartphone. LÄS MER

  3. 3. Lite snack och mycket verkstad : En studie om vilka verktyg som kan hjälpa restauranger att bli mer hållbara

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/Företagsekonomi

    Författare :Adam Dahrén; Märta Streijffert; [2018]
    Nyckelord :restaurang; hållbarhet; sustainability; verktyg; triple bottom line; tbl; ledarskap; utveckling; nätverk; grön nudging; nudging; utbildning; hållbarhetsredovisning; iso; kvalitetsledningssystem; livscykelanalys; lca;

    Sammanfattning : Klimatkrisen är en svår utmaning som alla på planeten tillsammans måste försöka att lösa. En av de branscher som idag har en stor negativ påverkan på klimatet är restaurangbranschen där verksamheterna främst arbetar med livsmedel, vilket har påvisats bidra till en stor mängd växthusgasutsläpp. LÄS MER

  4. 4. It’s so hard to put words on it; an exploratory study on mediation of ambience

    Master-uppsats, KTH/Medieteknik och interaktionsdesign, MID

    Författare :Emil Lehti; [2018]
    Nyckelord :UX; location-centered; restaurant; mediation; ambience;

    Sammanfattning : Retrieving information regarding ambience is difficult since it’s often perceived at a physical location and cannot be easily mediated. This study aimed to explore how ambience at a restaurant or bar can be mediated via a smartphone app. The study was based on the conversation about the relationship of space and place in HCI and CSCW. LÄS MER

  5. 5. Hur länge håller mjölken? : Mikrobiell analys av mjölk som passerat bäst före-datum

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Lovisa Nordin; Johanna Wessén; [2017]
    Nyckelord :Datummärkning; Bacillus species; matsvinn; mejeriprodukter; Bacillus species;

    Sammanfattning : .... LÄS MER