Sökning: "Restaurang"

Visar resultat 16 - 20 av 860 uppsatser innehållade ordet Restaurang.

  1. 16. Att äta med öronen: : En studie kring vikten av hörsel och känsel vid upplevelsen av textur och hur det kan manipuleras

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Sanna Beijer; Jack Gustafsson; [2023]
    Nyckelord :Mastication; Texture; Crispy; Auditory stimuli; Meal experience; Mastikation; Textur; Krispig; Ljudstimuli; Måltidsupplevelse;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  2. 17. Takmåleri och perception – Att spåra möten mellan sinnesförnimmelser och takmåleriets konstitution

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Konstvetenskapliga institutionen

    Författare :Yana Dallyn; [2023]
    Nyckelord :Ceiling painting; perception; sensual experience; narratology; performative action; spatiality; pre-narratology; Johan Sylvius; Karl Axel Pehrson; Malin Gabriella Nordin; Drottningholms slott; Thielska galleriet; restaurang Ricordi; Takmåleri; takmålning; perception; sinnlig upplevelse; narratologi; performativ verkan; rumslighet; prenarratologiskt stadie; Johan Sylvius; Karl Axel Pehrson; Malin Gabriella Nordin; Drottningholms slott; Thielska galleriet; restaurang Ricordi;

    Sammanfattning : This study investigates the perceptual effect of ceiling painting on the viewer in relation to spatiality. Three case studies have been conducted of ceiling paintings by Johan Sylvius from 1690, Karl XI's gallery at Drottningholm Palace; Karl Axel Pehrson Transfigurata from 1978, at Thielska Gallery; and by Malin Gabriella Nordin from 2021, at the restaurant Ricordi, all in Stockholm Sweden. LÄS MER

  3. 18. I skottlinjen av medial kritik : En kvalitativ studie om medial kritiks påverkan på affärsrelationer i en triadisk kontext

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Tyra Nilsson; Jasmin Zarei; [2023]
    Nyckelord :Triad; triadisk affärsförbindelse; affärsrelationer; matleveransföretag; medial kritik; förändring;

    Sammanfattning : Denna studie syftar till att undersöka hur medial kritik påverkar affärsrelationer i en triadiskkontext. Detta undersöktes genom fyra fallstudier där ett matleveransföretag agerar somleverantör, en restaurang som köpare och en slutanvändare som konsument. LÄS MER

  4. 19. Bananskalets potential inom svensk matlagning: : Ett tveklöst matavfall, eller en ny form av måltid?

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Marcus Atting-Wills; Johan Wennerström; [2023]
    Nyckelord :Banana; Banana peel; Recipe; Cooking; Swedish meal culture; Banan; Bananskal; Recept; Matlagning; Svensk måltidskultur;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  5. 20. Österskans - En avbruten plan

    Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för arkitektur och byggd miljö

    Författare :Liv Pedersen Augsburg; [2023]
    Nyckelord :Arts and Architecture;

    Sammanfattning : Österskans är ett projekt som undersöker platsen med samma namn i Halmstad. Det gick från att på slutet av 1900-talet ha varit ett resecentrum till att kommunen 2017 utlyser en intresseanmälan till en markanvisningstävling för ett hotell med saluhall och restaurang. LÄS MER