Avancerad sökning
Visar resultat 1 - 5 av 37 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.
1. Värdskap i öppna kök : En studie utifrån kockar, restaurangchefer och restaurangägares perspektiv
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolanSammanfattning : De senaste trettio åren har forskningen angående måltidsupplevelser ökat och delar som mötet, service, trender och värdskap har stått i fokus. Måltidsupplevelsen har beskrivits utifrån både gästens och producenten perspektiv på måltiden, men inte utifrån kocken. LÄS MER
2. SPECIALKOST VID MÅLTIDSSERVICE : En kvalitativ intervjustudie
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolanSammanfattning : Hos barn förekommer allergier, överkänsligheter och intoleranser mot födoämnen allt oftare. För dessa tillstånd krävs näringsrik specialkost. Celiaki är ett sådant exempel som kräver en strikt kosthållning helt fri från gluten för ett gott välmående. LÄS MER
3. Ett vegetariskt val
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolanSammanfattning : Det finns många faktorer som påverkar det vegetariska matvalet och syftet med uppsatsen är att synliggöra dessa faktorer. Varför väljer individen att äta en vegetarisk kost? För att identifiera orsakerna valdes en kvalitativ metod där sex semi-strukturerade intervjuer genomfördes. LÄS MER
4. Säsong : Grönsaker i dagligvaruhandeln
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
5. Att sylta eller inte sylta : En analys av fermenteringsmetoder beskrivna i svenska kok- och hushållsböcker under perioden 1736 - 1920
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolanSammanfattning : Historiskt sett har fermenteringsmetoder främst använts för livsmedelskonservering, och därmed i överlevnadssyfte. Idag växer intresset för fermentering men utifrån nya intresseområden såsom för det ökade näringsinnehållet och metodernas smakförhöjande egenskaper. LÄS MER