Sökning: "Restauranghögskolan Umeå"

Visar resultat 11 - 15 av 37 uppsatser innehållade orden Restauranghögskolan Umeå.

  1. 11. Den nya kokboken? : En kvalitativ studie om sociala medier och dess påverkan på konsumenter

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Ljung Pelle; [2018]
    Nyckelord :Instagram; Cookbook; Food; Social media; Influence; Instagram; Kokbok; Mat; Påverkan; Sociala medier;

    Sammanfattning : Sociala medier och framför allt Instagram har kommit att få en mer betydande roll i det vardagliga livet där vi interagerar och delar gemensamma intressen med varandra. Att ta bilder på mat och dela dem med varandra har blivit ett av de vanligaste objekten som läggs upp på sociala medier, varför gör folk det? Uppsatsens syfte är att ta reda på hur sociala medier används i vardagen hos personer i åldrarna 36-45 år som lever i barnfamiljer och hur detta påverkar vad de lagar för mat. LÄS MER

  2. 12. Kan du le på bilden eller slicka dig på fingret? : En studie om kockens roll i branschen och media.

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Moa Söderlund; Ida Lundqvist; [2018]
    Nyckelord :Kock; medias influens; restaurangbranschen; white guide;

    Sammanfattning : Abstract The purpose of the study was to investigate the professional chef, the road to success as well as to highlight which factors affects success. This study incorporated both a qualitative content analysis and qualitative interviews. Consequently to broaden the understanding of the affect in success of chef’s as well as media's influence. LÄS MER

  3. 13. Taking positions – students' interactions in an educational restaurant context

    Magister-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Kajsa Hult; [2018]
    Nyckelord :control; culinary arts; cultural capital; field; practices; fält; gastronomi; kontroll; kulturellt kapital; praktiker;

    Sammanfattning : Running a restaurant as a course in university implies several complicated conditions, some of these conditions include teamwork and students agreeing with each other, and this tends to become problematic when students take positions in the educational restaurant. This thesis aims to clarify such positions by using Bourdieu’s concepts of habitus, field and cultural capital. LÄS MER

  4. 14. STRUKTUREN I ETT RESTAURANGSKÖK : En kvalitativ forskning om Mintzbergs teorier i förhållande till praktiken

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Erik Rönnquist; Christoffer Johansson; Sue Zin; [2018]
    Nyckelord :Mintzberg; Struktur; Organisation; Restaurang; Kök;

    Sammanfattning : En hel del fakta saknas om hur effektiva organisationsstrukturer är uppbyggda inom kök hos restauranger då det mestadels har forskats om andra typer av företag och organisationer. Henry Mintzbergs vetenskapliga bok Structure in Fives: Designing Effective Organizations ligger till grund för detta arbete. LÄS MER

  5. 15. Terroirfenomenet : En kvalitativ undersökning om betydelsen av terroir i Bourgogne

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Kristian Rönnlund; Joakim Blomster; [2018]
    Nyckelord :Burgundy; contemporary history; terroir; wine; Bourgogne; samtidshistoria; terroir; vin;

    Sammanfattning : Syftet med den här studien är att klargöra och förklara begreppet terroir ur en tvärvetenskaplig synvinkel. En fältstudie genomfördes i Bourgogne där observationer och kvalitativa intervjuer med vinmakare om deras relation till terroir ägde rum. LÄS MER