Sökning: "Restauranghögskolan Umeå"

Visar resultat 16 - 20 av 37 uppsatser innehållade orden Restauranghögskolan Umeå.

  1. 16. Det lokala kornet som matarv : En studie i kornets förändrade roll i området Höga Kusten genom ett tvärvetenskapligt arbete

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Johanna Dyrén; My Karlgren Björkland; [2017]
    Nyckelord :gastronomi; historia; arkeologi; klimat; terroir och tvärvetenskap.;

    Sammanfattning : Studiens syfte har varit att undersöka kornets roll som råvara och livsmedel i Höga Kusten ur ett gastronomiskt, agrarhistoriskt och arkeologiskt perspektiv som underlag till framtida forskning. Ett tvärvetenskapligt ramverk som innefattat de tre nämnda ämnena har använts. LÄS MER

  2. 17. Naturvinets symboliska värden : En fenomenologisk undersökning om den postmoderna naturvinskonsumenten

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Kajsa Hult; Sara Fritzell; [2017]
    Nyckelord :Consumer Culture Theory; Naturvin; Symbolisk interaktionism; Postmodernism;

    Sammanfattning : Uppsatsen har för avsikt att skapa förståelse i hur symboliska värden påverkar konsumtionen av naturvin. I den postmoderna konsumtionskulturen sker konsumtionen i syfte att bygga upp bilden av sig själv, snarare än att konsumera produkter av praktisk nytta. LÄS MER

  3. 18. Det är utsidan som räknas : Etiketternas påverkan av konsumenters uppfattningar på en ölflaska

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Christoffer Berggren; Simon Westling; [2017]
    Nyckelord :Mikrobryggeri; Etiketter; Förväntningar; Konsument;

    Sammanfattning : Idag finns det över 250 bryggerier i Sverige och detta märks även på mångfalden av öl som finns att välja i hyllorna på Systembolaget. Men vad är det som styr vilken flaska vi faktiskt köper? Syftet med den här studien är att undersöka hur bryggerier arbetar och vad de vill förmedla när de designar sina etiketter, samt att undersöka hur konsumenterna uppfattar etiketterna. LÄS MER

  4. 19. Samarbetet mellan restauranger i Umeå stad och livsmedels och råvaruproducenter i Umeå region

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Niklas Persson; Patrik Strandberg; Daniel Strandlund; [2017]
    Nyckelord :Control system; food system; local; regional; The Five Aspects Meal Model.; Lokalt; matsystem; regionalt; styrsystemet; The Five Aspects Meal Model.;

    Sammanfattning : Arbetet belyser hur samarbetet mellan lokala råvaru- och livsmedelsproducenter och restauranger i Umeå fungerar idag. Syftet var att undersöka samarbetet mellan restauranger i Umeå och lokala livsmedel- och råvaruproducenter i Umeå region. LÄS MER

  5. 20. "Lek inte med maten" : En etnografisk studie om familjemåltiden som ett medel för uppfostran hos barnfamiljer

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Victor Sävenlid; [2017]
    Nyckelord :familjemiddag; föräldraskap; kultur; måltidsbeteende;

    Sammanfattning : En familj sitter ner och äter, pappan säger till sitt barn ”lek inte med maten”. Situationer som den här är något vi kan förstå och relatera till. Ett intresse väcktes för barnfamiljens middagar och vart den förståelse gällande hur vi beter oss runt matbordet kommer ifrån. LÄS MER