Sökning: "Restauranghögskolan Umeå"
Visar resultat 21 - 25 av 37 uppsatser innehållade orden Restauranghögskolan Umeå.
21. Kompakt skåning mot platt västerbottning : En studie om kavring och tunnbröd i Malmö och Umeå
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolanSammanfattning : Bröd är något människan har ätit länge och som setts som en basvara. Det har också varit en statussymbol förr i tiden då det främst var kungligheter som hade tillgång till de finaste bröd av vete. Numera är bröd något de flesta äter till vardags samt till högtid, hemma och på restaurang. LÄS MER
22. Konsumenters föreställningar kring ekologiskt vin
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolanSammanfattning : I Sverige har konsumenter blivit allt mer medvetna om miljön. Det är inte bara konsumenterna som har blivit medvetna, även företagen. Systembolaget är ett företag som ständigt jobbar med att utveckla ett ekologiskt sortiment då de vill att de skall passa alla. LÄS MER
23. Menyernas historia: dåtid, nutid och framtid : En studie i svenska menyer mellan 1950–2017
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolanSammanfattning : Hur menyer utformas idag är inte ett ämne som uppmärksammats i Sverige då en hel del fakta kring detta saknas, detta och vårt intresse för menyer lade grunden för denna uppsats. I den här uppsatsen har menyer från 1950-talet och framåt studerats med fokus på färger, bilder, typsnitt, språk och kvalitet på papper för att ta reda på hur restaurangen utformar sina menyer. LÄS MER
24. En kasse kunskap : En kvantitativ enkätstudie om ICAs vegetariska matkassetjänst, utveckling av matlagningskunskap och attityd till vegetarisk mat.
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolanSammanfattning : Att minska köttkonsumtionen är ett steg att dämpa klimatförändringarna. För att gå över till en mer växtbaserad kost behövs mer kunskap om vegetarisk matlagning. Kunskapen om matlagning har dock minskat över tid, en orsak till detta anses vara tidsbristen som finns i samhället. LÄS MER
25. Hur formar gästen sin lunchtallrik om den får möjlighet att välja mellan en fiskrätt, en kötträtt och en vegetarisk rätt? Vilka drivkrafter påverkar deras val?
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolanSammanfattning : .... LÄS MER