Sökning: "Restaurant Menus"

Visar resultat 1 - 5 av 16 uppsatser innehållade orden Restaurant Menus.

  1. 1. Graph Attention Networks for Link Prediction in Semantic Word Grouping

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Avdelningen för beräkningsvetenskap

    Författare :Anton Gollbo; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Manually extracting relevant information from extensive amounts of data can betime-consuming and labour-intensive. Automating this process can allow for a shift of focus toward analysis and utilization of the extracted information, rather than allocating time and resources to data collection and preparation. LÄS MER

  2. 2. Menyn som klassmarkör: hur fotografi inkluderar och exkluderar : En komparativ visuell analys om hur fotografi och grafisk design i menyer är en klassmarkör.

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Malmö Institute for Studies of Migration, Diversity and Welfare (MIM)

    Författare :Sara Aulin; [2022]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : In contemporary Swedish culture eating out has become a more common habit amongst people of different social groups. However, the restaurants where people choose to dine can be viewed as indicators of class affiliation. The aim of this study is twofold. LÄS MER

  3. 3. A study of climate labels’ promise to redefine the climate impact of the restaurant industry : a case study of Klimato

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Anne-Sophie Gay; [2022]
    Nyckelord :carbon footprint; climate labelling; restaurant; climate action; environmental communication;

    Sammanfattning : Purpose Collective efforts are needed to reach these ambitious goals to change the status quo to combat climate change. As the food industry accounts for more than one-third of global anthropogenic greenhouse gas emissions, it is one of the single largest contributors to climate change. LÄS MER

  4. 4. Design av dashboardmodell för småföretag inom restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats,

    Författare :Marcus Larsson; Jakob Mossberg; [2021]
    Nyckelord :KPI; Dashboard; Model; Design; Design principles; Restaurant; KPI; Dashboard; Modell; Design; Designprinciper; Restaurang;

    Sammanfattning : Dashboards har blivit ett populärt digitalt verktyg för att kunna följa upp och få överblick hur mätvätetal förändras. En digital dashboard är ett gränssnitt som visualiserar och summerar data från en eller olika källor exempelvis databaser och lokalt nedsparade filer. LÄS MER

  5. 5. Hur menyplaneringen utformas på lunchrestauranger - en kvalitativ intervjustudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Elin Adrianson; Sofia Wall; [2021]
    Nyckelord :lunchrestauranger; menyplanering; NNR; meny; planering; restauranger; lunchmeny; rekommendationer; hälsosamt; nyttig mat;

    Sammanfattning : Bakgrund Livsmedelsverket ger rekommendationer för hur allmänheten bör äta för att förebygga folksjukdomar och ha ett hälsosamt liv. Att äta lunch ute har ökat genom åren och människor har blivit mer medvetna om att då göra hälsosamma val, trots att utbudet av detta kan variera. LÄS MER