Sökning: "Restaurant employees"

Visar resultat 1 - 5 av 73 uppsatser innehållade orden Restaurant employees.

  1. 1. Behovet av revision i små privata aktiebolag : En kvalitativ studie

    Magister-uppsats, Karlstads universitet/Handelshögskolan (from 2013)

    Författare :Joudi Nahas Mouhandes; Fredy Handola; [2023]
    Nyckelord :Audit; auditor; accounting consultant; small limited companies; audit requirement; voluntary audit; Revision; revisor; redovisningskonsult; små aktiebolag; revisionsplikt; frivillig revision;

    Sammanfattning : Från 2010 kan små privata aktiebolag i Sverige välja att inte ha revisor. Syftet var att minska kostnader och stärka tillväxt. Cirka 60% av företagen valde bort revisionen, framför allt i kontantintensiva branscher som restaurang och taxi. LÄS MER

  2. 2. Prefererat ledarskap inom restaurangbranschen : En jämförelse av ledarskapspreferenser mellan manliga och kvinnliga anställda

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Albin Company Ekberg; Max Hejdenberg; Oliver Poschén; [2023]
    Nyckelord :Preferred leadership; independence; flexibility; trust; pedagogy; competence; responsiveness; relationship and community.; Prefererat ledarskap; självständighet; flexibilitet; tillit; pedagogik; kompetens; lyhörd; relation och gemenskap.;

    Sammanfattning : Studien undersöker preferenser för ledarskap bland män och kvinnor inom restaurangbranschen. Tidigare studier har lagt mycket fokus på att undersöka om det finns skillnader i det manliga kontra det kvinnliga ledarskapet. LÄS MER

  3. 3. "[...] Ju mer man jobbar, ju bättre är man" : En kvalitativ undersökning om rättigheter till vila och betald ledighet i restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för hälsa och välfärd

    Författare :Anna Wallentin; Astrid Gustafsson; [2023]
    Nyckelord :Restaurant industry; daily rest period; labor law; paid vacation; workload; work environment; Restaurangbransch; dygnsvila; arbetsrätt; betald ledighet; arbetsbelastning; arbetsmiljö;

    Sammanfattning : Den här studien undersöker huruvida anställda i restaurangbranschen har kännedom och möjlighet att nyttja sina rättigheter. Studien har genomförts med ett medarbetarperspektiv. En kvalitativ undersökning genomfördes med hjälp av semistrukturerade intervjuer. LÄS MER

  4. 4. Arbetsmotivation och arbetstillfredsställelse hos deltidsanställda inom restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats, Luleå tekniska universitet/Institutionen för hälsa, lärande och teknik

    Författare :Moa Radkvist; [2023]
    Nyckelord :Work motivation; Job satisfaction; Part-time employees; Permanent employees; Arbetsmotivation; Arbetstillfredsställelse; Deltidsanställda; Tillsvidareanställda;

    Sammanfattning : Restaurangbranschen ställer höga krav på sina anställda, det är hög arbetsbelastning med högt arbetstempo där arbetsgivarna inte erbjuder de anställda attraktiva löner. Tidigare studier har fastslagit olika faktorer som trots detta motiverar de anställda att stanna kvar i branschen. LÄS MER

  5. 5. "Personalomsättning är inte ett jätteproblem för oss" : En studie om chefers perspektiv på personalomsättning inom säsongsbetonade hotell

    M1-uppsats, Uppsala universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Mirza Tabakovic; Linnea Niklasson; [2023]
    Nyckelord :Staff Turnover; Leadership; and Job Embeddedness Theory; Personalomsättning; Ledarskap; och Inbäddning i arbetet;

    Sammanfattning : Denna uppsats är ämnad att undersöka hur chefer på säsongsbetonade hotellupplever personalomsättningen och om de arbetar aktivt gentemot den. Uppsatsenämnar även att undersöka vad cheferna anser vara påverkande faktorer till problemetoch hur de tacklar problemen idag. LÄS MER