Sökning: "Restaurant industry"
Visar resultat 11 - 15 av 184 uppsatser innehållade orden Restaurant industry.
11. Hur fungerar systemet med indexreglerade hyresavtal i en höginflationsmiljö?
Master-uppsats, Lunds universitet/FastighetsvetenskapSammanfattning : Under det senaste året har indexreglerad hyra diskuterats intensivt i media. Hyresgäster är upprörda över stora hyresökningar samtidigt som fastighetsägare drabbas av ökade kostnader. Syftet med studien är att studera hur väl systemet för indexreglerade lokalhyresavtal fungerar i en höginflationsmiljö. LÄS MER
12. "[...] Ju mer man jobbar, ju bättre är man" : En kvalitativ undersökning om rättigheter till vila och betald ledighet i restaurangbranschen
Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för hälsa och välfärdSammanfattning : Den här studien undersöker huruvida anställda i restaurangbranschen har kännedom och möjlighet att nyttja sina rättigheter. Studien har genomförts med ett medarbetarperspektiv. En kvalitativ undersökning genomfördes med hjälp av semistrukturerade intervjuer. LÄS MER
13. Describing Uncertainty in Times of Crises : Ontological Security Within the Ecotourism Industry in Costa Rica During Covid-19
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för humaniora, utbildnings- och samhällsvetenskapSammanfattning : The crisis of Covid-19 put the world on hold. In many countries, borders were closed and businesses were shut for a long period of time. Countries depending on tourism were hit hard when tourists were no longer allowed to enter, leading to serious consequences worldwide. LÄS MER
14. Arbetsmotivation och arbetstillfredsställelse hos deltidsanställda inom restaurangbranschen
Kandidat-uppsats, Luleå tekniska universitet/Institutionen för hälsa, lärande och teknikSammanfattning : Restaurangbranschen ställer höga krav på sina anställda, det är hög arbetsbelastning med högt arbetstempo där arbetsgivarna inte erbjuder de anställda attraktiva löner. Tidigare studier har fastslagit olika faktorer som trots detta motiverar de anställda att stanna kvar i branschen. LÄS MER
15. (In)hospitality in Denmark: Bureaucratic insecurity and workplace navigation among migrant chefs in Copenhagen
Master-uppsats, Lunds universitet/Socialantropologi; Lunds universitet/Sociologiska institutionenSammanfattning : Changing trends within the culinary world have highlighted Copenhagen as a new culinary capital, bringing new waves of migrant chefs wishing to participate in this food movement to Denmark’s shores. However, those who come to Copenhagen eager to participate in its restaurant industry are confronted by several bureaucratic and social structures that do not reflect or account for the realities of foreigners within the workforce. LÄS MER