Sökning: "Restaurant industry"

Visar resultat 11 - 15 av 184 uppsatser innehållade orden Restaurant industry.

  1. 11. Hur fungerar systemet med indexreglerade hyresavtal i en höginflationsmiljö?

    Master-uppsats, Lunds universitet/Fastighetsvetenskap

    Författare :Linn Falk; Angelica Järpedal; [2023]
    Nyckelord :Indexreglerade hyresavtal; KPI; Inflation; Fastighetsägare; Hyresgäster; Kommersiella fastigheter; Lokaler; Uppsägningar; Vakanser; Konkurser; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Under det senaste året har indexreglerad hyra diskuterats intensivt i media. Hyresgäster är upprörda över stora hyresökningar samtidigt som fastighetsägare drabbas av ökade kostnader. Syftet med studien är att studera hur väl systemet för indexreglerade lokalhyresavtal fungerar i en höginflationsmiljö. LÄS MER

  2. 12. "[...] Ju mer man jobbar, ju bättre är man" : En kvalitativ undersökning om rättigheter till vila och betald ledighet i restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Halmstad/Akademin för hälsa och välfärd

    Författare :Anna Wallentin; Astrid Gustafsson; [2023]
    Nyckelord :Restaurant industry; daily rest period; labor law; paid vacation; workload; work environment; Restaurangbransch; dygnsvila; arbetsrätt; betald ledighet; arbetsbelastning; arbetsmiljö;

    Sammanfattning : Den här studien undersöker huruvida anställda i restaurangbranschen har kännedom och möjlighet att nyttja sina rättigheter. Studien har genomförts med ett medarbetarperspektiv. En kvalitativ undersökning genomfördes med hjälp av semistrukturerade intervjuer. LÄS MER

  3. 13. Describing Uncertainty in Times of Crises : Ontological Security Within the Ecotourism Industry in Costa Rica During Covid-19

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för humaniora, utbildnings- och samhällsvetenskap

    Författare :Louise Molander; Ebba Sobrino; [2023]
    Nyckelord :Ecotourism; Crisis; Crisis management; Ontological security; Costa Rica; Covid-19; Social network;

    Sammanfattning : The crisis of Covid-19 put the world on hold. In many countries, borders were closed and businesses were shut for a long period of time. Countries depending on tourism were hit hard when tourists were no longer allowed to enter, leading to serious consequences worldwide. LÄS MER

  4. 14. Arbetsmotivation och arbetstillfredsställelse hos deltidsanställda inom restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats, Luleå tekniska universitet/Institutionen för hälsa, lärande och teknik

    Författare :Moa Radkvist; [2023]
    Nyckelord :Work motivation; Job satisfaction; Part-time employees; Permanent employees; Arbetsmotivation; Arbetstillfredsställelse; Deltidsanställda; Tillsvidareanställda;

    Sammanfattning : Restaurangbranschen ställer höga krav på sina anställda, det är hög arbetsbelastning med högt arbetstempo där arbetsgivarna inte erbjuder de anställda attraktiva löner. Tidigare studier har fastslagit olika faktorer som trots detta motiverar de anställda att stanna kvar i branschen. LÄS MER

  5. 15. (In)hospitality in Denmark: Bureaucratic insecurity and workplace navigation among migrant chefs in Copenhagen

    Master-uppsats, Lunds universitet/Socialantropologi; Lunds universitet/Sociologiska institutionen

    Författare :Paige Taylor Waterstreet; [2023]
    Nyckelord :Social anthropology; culinary industry; hyper-mobility; navigation; migration; Social Sciences;

    Sammanfattning : Changing trends within the culinary world have highlighted Copenhagen as a new culinary capital, bringing new waves of migrant chefs wishing to participate in this food movement to Denmark’s shores. However, those who come to Copenhagen eager to participate in its restaurant industry are confronted by several bureaucratic and social structures that do not reflect or account for the realities of foreigners within the workforce. LÄS MER