Sökning: "Rundbalar"

Visar resultat 1 - 5 av 13 uppsatser innehållade ordet Rundbalar.

  1. 1. Grovfodrets påverkan på mjölkens bakterieflora : en delstudie inom projektet ”Integrerad kvalitetsstyrning för ökad lönsamhet i produktion av norrländsk långlagrad ost”

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Agricultural Research for Northern Sweden

    Författare :Emelie Eriksson; [2020]
    Nyckelord :bakterieflora mjölk; bakterieflora grovfoder; mjölksyrabildande bakterier; ensileringsmetoder;

    Sammanfattning : Detta examensarbete är gjort inom ett större forskningsprojekt rörande kvalitetsstyrning för ökad lönsamhet vid produktion av långlagrad ost, initierat av Norrmejerier och SLU. Examensarbetet berör mjölkens bakterieflora på gårdarna och hur den kan påverkas av grovfodret som produceras och utfodras. LÄS MER

  2. 2. Fodrets struktur relaterat till tuggtid hos mjölkkor

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Kristin Larsson; [2013]
    Nyckelord :tuggindex; idissling; ät-tid; fysisk struktur; grovfoder;

    Sammanfattning : Tidigare fodervärderingssystem tog bara hänsyn till fodrets fiberinnehåll och inte till dess fysikaliska struktur trots att detta visats vara viktigt för kons hälsa och produktion av mjölkfett i flera studier. I detta examensarbete sammanställs den tidigare forskningen i en litteraturstudie och ett försök redovisas där tuggbeteendet hos 6 kor som utfodras med två ensilage med olika fysikalisk struktur mättes. LÄS MER

  3. 3. Ompressning av inplastat vallfoder - från rundbal till småbal

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Eva Andersson; [2012]
    Nyckelord :hösilage; ensilage; aerob stabilitet; propionsyra; natriumbenzoat;

    Sammanfattning : Många stall för hästar har bara ett fåtal djur och är ofta inte mekaniserade i samma utsträckning som stall för andra lantbruksdjur. Detta gör att det finns en efterfrågan från hästägare på ensilage eller hösilage i mindre balar, dels för att fodret ska hinna konsumeras av djuren innan det förstörs av den aeroba förskämningen, och dels för att mindre balar är lättare att hantera för hand. LÄS MER

  4. 4. Förluster i olika ensileringssystem

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Linn Abrahamsson; [2012]
    Nyckelord :Svinn; Ensilage; Silo; Tornsilo; Plansilo; Rundbalar; Varmgång; ts-förlust;

    Sammanfattning : In Sweden the climate makes it impossible to feed fresh herbage to cattle during many months of the year. During periods when preserved forage must be supplied it is important that this forage is stored in such a way that high quality is retained, both nutritionally and hygienically. LÄS MER

  5. 5. En enkätundersökning om paketkonservering av vallfoder i Sverige

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Ann-Christin Månsson; [2012]
    Nyckelord : Rundbalar; Ensilage; Hösilage; Sträckfilm; Hantering; Marknad;

    Sammanfattning : Produktionen av paketkonserverat vallfoder kan skilja sig åt mellan olika producenter, bland annat hur förtorkningen sker, hur många lager sträckfilm som används och vilken typ av balar som produceras. Det finns idag ingen sammanställning av vilka tekniker som används, därför har en enkätstudie inom detta område utförts som grund för detta examensarbete. LÄS MER